Новий наступ на Київ залежатиме від результату боїв на Донбасі, – Міноборони

1715 0
Очевидно, це така тактична гра рф.
Фото: Укрінформ

Фото: Укрінформ

У Міноборони вважають, що можливість відновлення наступу російських військ на Київ залежатиме від результату боїв на сході України. Про це на сьогоднішньому брифінгу зазначив речник Міноборони Олександр Мотузяник.

Читайте також: Поки не можна сказати, що ми виграли битву за Київ, – Зеленський

«Питання можливого поновлення наступу противника на столицю залежатиме від тих бойових дій, які будуть вестись у Донецькій та Луганській областях», – каже Олександр Мотузяник.

За його словами, наразі на території Гомельської області Білорусі, а також Брянської та Курської областей рф залишаються окремі підрозділи ворога. Найімовірніше, їхнє завдання є демонстрація присутності для відволікання українських сил оборони.

«Очевидно, це така тактична гра рф, щоб тримати підрозділи української армії тут і не допустити їх перекидання у важчі операційні зони, зокрема на схід та південь України», – каже речник Міноборони.

Також Олександр Мотузяник заявив, що росія майже завершила підготовку до наступальної операції на сході України.

«За нашою інформацією, противник підійшов до фази завершення відновлення своїх підрозділів і перекидання їх на територію Донецької і Луганської областей», – додав він.

Нагадаємо, що глава європейської дипломатії Жозеп Боррель закликав країни Європейського союзу терміново надати Україні зброю, яку вона просить, оскільки Росія активізувала свою військову активність на Донбасі. За словами Жозепа Борреля, рішення необхідно ухвалити найближчими днями, а не тижнями.

Президент Володимир Зеленський закликав Південну Корею надати допомогу постачанням зброї. Зокрема, потребуємо систем протиповітряної оборони, літаків, танків, іншої бронетехніки, артилерійських систем та боєприпасів, броньованих машин, протиповітряної, протитанкової, протикорабельної зброї.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!