Офіс генпрокурора закрив справу проти відомих львівських волонтерів

1403 0
Справу закрили через відсутність доказів.
Фото: назарій островський

Фото: назарій островський

Офіс генерального прокурора закрив кримінальне провадження проти львівських волонтерів Назарія Островського, а також капелана Ігора Плохого. Їх підозрювали у незаконному продажу автомобілів, які вони завозили як гуманітарну допомогу для захисників.

У коментарі Tvoemisto.tv Назарій Островський зазначив, що справа вже була на досудовому розгляді, однак Офіс Генерального прокурора відкликав справу через відсутність доказів і виніс постанову про закриття кримінального провадження. 

«Це був довгий шлях комунікації та обговорень. Впливом громадськості нам вдалось вийти на Офіс генпрокурора, і рухатись більш структуровано. У березні ми мали зустріч в Офісі генпрокурора, де агрументовано пояснили свою думку щодо дій у волонтерстві – надали докази, показали документи, тощо. Розібравшись у ситуації мені винесли постанову про недостатність, а точніше відсутність доказів», – каже він.

Читайте також: Через справу Літинського Зеленський провів зустріч з головними правоохоронцями

Він зазначив, що основний напрямок волонтерів до обшуків – автомобілі для ЗСУ. Після цієї ситуації, волонтерство пішло більш у приватне русло. 

Нагадаємо, 8 вересня 2022 року Святослав Літинський повідомив, що до нього прийшли з обшуками. Самого чоловіка вдома не було, він поїхав за кордон за черговим автомобілем для ЗСУ. Раніше Голосіївський суд міста Києва видав ухвалу про проведення обшуків в активіста та волонтера. Зі слів Літинського, неодноразово його та інших львівських волонтерів намагалися спровокувати, пропонували продавати гуманітарну допомогу. Того ж дня з обшуками прийшли також до львівського волонтера Назарія Островського

Згодом у поліції Києва повідомили, що викрили шахрайську схему, учасники якої привласнювали гуманітарну допомогу під виглядом благодійного фонду. 10 вересня Національна поліція України оприлюднила записи телефонних розмов, а також відеозаписи передачі автомобілів у справі, де фігурують львівські волонтери Святослав Літинський та Назарій Островський. У поліції стверджували, що таку схему заробітку використовують двоє чоловіків, які прикриваються низкою благодійних громадських організацій.

________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!