Окупанти намагалися захопити Вуглегірську ГЕС, штурмують на Краматорському напрямку, – Генштаб

1017 0
Росіяни продовжують обстріли по лінії зіткнення на півдні та сході України.

На Бахмутському напрямку російські війська наступом намагалися встановити контроль над територією Вуглегірської ТЕС та покращити тактичне положення в районі Доломітного. Українські бійці зупинили окупантів та відкинули на попередні позиції. Про це йдеться у зведенні Генштабу ЗСУ.

Читайте також: Міністр оборони Резніков назвав три можливі сценарії завершення війни

На Волинському, Поліському та Сіверському напрямках суттєвих змін у діяльності підрозділів ворожих військ не відзначається. На останньому росія обстріляла позиції ЗСУ неподалік Сеньківки та Миколаївки Чернігівської області та населених пунктів Есмань і Олексіївка Сумської області.

На Харківському напрямку окупанти ведуть оборону зайнятих раніше рубежів. Обстрілювали із танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії райони населених пунктів Явірське, Стара Гнилиця, Українка, Микільське, Базаліївка, Руські Тишки, Черкаські Тишки, П’ятигірське, Прудянка, Чорноглазівка, Кутузівка, Старий Салтів, Шестакове та Рубіжне.

На Слов’янському напрямку агресор здійснив артилерійські обстріли поблизу Дібровного, Богородичного, Адамівки, Карнаухівки та Сулигівки.

На Краматорському напрямку, інформують у Генштабі, росіяни обстріляли цивільну інфраструктуру в районах Григорівки, Верхньокам’янського та Краматорська. Штурмом намагаються просунутись в районі населеного пункту Григорівка, бої тривають.

На Бахмутському напрямку ворожі обстріли фіксувалися поблизу Зайцевого, Берестового та Клинового. Окупанти завдали авіаудару неподалік Спірного.

Читайте також: Зеленський назвав умови припинення бойових дій до кінця року

Як зазначають у Генштабі, на Авдіївському, Курахівському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках тривають обопільні обстріли позицій по лінії зіткнення. Ворог завдавав авіаційних ударів в районі населеного пункту Малі Щербаки.

На Південнобузькому напрямку росіяни продовжують систематичні обстріли цивільної та військової інфраструктури із ствольної та реактивної артилерії по лінії зіткнення. Зберігається подальша загроза завдання ракетних ударів по критичній інфраструктурі регіону.

Водночас українська авіація та ракетно-артилерійські підрозділи продовжують успішне вогневе ураження скупчень живої сили, військової техніки російських окупантів та складів з боєприпасами, зауважують у Генштабі. Ворог має значні втрати.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!