МОЗ оновило перелік медичних протипоказів та застережень до щеплень

2922 0
Львів’яни можуть зробити щеплення за календарем, звернувшись до свого сімейного лікаря.
фото ілюстративне

фото ілюстративне

Міністерство охорони здоров’я оновило перелік медичних протипоказань та застережень до проведення щеплень. Про це повідомляє пресслужба МОЗ.

Читайте також: Які щеплення потрібно зробити перед поїздкою за кордон. Деталі

До затвердженого переліку нових протипоказань не додавали. Серед нововведень – класифікація протипоказів для людей із алергічною реакцією, окремо виділили протипоказання для людей, що живуть і тими, хто має імуносупресію, імунодефіцит. 

До прикладу, люди з імунодефіцитом повинні уникати підгузків малюка, якого вакцинували ротавірусною вакциною протягом 4 тижнів. Для людей із ВІЛ-інфекцією описали застереження для кожної вакцини. 

Також рекомендується щеплюватись вагітним або жінкам, які планують вагітність від грипу протягом сезону грипу. Немовлята, які контактують з вагітними, можуть бути щеплені ротавірусною вакциною так само, як і інші малюки, котрі не мають таких контактів. 

Щеплення жінкам, які годують немовля, інактивованими вакцинами або вакцинами, що містять живий вірус, не впливає на безпеку жінки чи дитини, яка перебуває на грудному вигодовуванні. 

Протипокази розділили на абсолютні, які мають більше застережень, аніж користі, та постійні, що мають пожиттєвий характер, та тимчасові. Окремо виділили вакцинацію з пересторогою, коли відповідальність за щеплення та його наслідки бере на себе лікар.

Читайте також: Львів'ян закликають ревакцинуватись від дифтерії та правця

Додамо, що львів’яни можуть зробити щеплення за календарем, звернувшись до свого сімейного лікаря як у державній, так і в приватній поліклініці.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!