Україна

Оцінки українських дітей у закордонних школах будуть зараховувати в Україні

597 0
Це стосується дітей-біженців, які повертаються після того, як змінили місце проживання у зв'язку з воєнним станом.
фото умовне

фото умовне

Українські учні отримають можливість зарахування своїх оцінок, отриманих у закордонних школах, в українській системі освіти. Це стосується дітей-біженців, які повертаються після того, як змінили місце проживання у зв'язку з воєнним станом. Про це повідомили у Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Відповідно до рекомендацій Міністерства освіти, діти-біженці будуть зараховані до українських шкіл загальної середньої освіти, де навчалися раніше, або до будь-яких інших шкіл. При цьому всі отримані за кордоном оцінки перезараховуються при поверненні. Для цього необхідно представити інформаційну довідку, до якої додаються витяг оцінок та довідка про систему оцінювання, що використовується в країні перебування.

Раніше Міністерство освіти дозволило українським дітям-біженцям вивчати дистанційно в українських школах або на базі Міжнародної української школи лише предмети українознавчого компонента. Це включає українську мову та літературу, історію України, основи правознавства, географію, громадянську освіту, захист України та предмет «Я досліджую світ» (з громадянської й історичної освіти). Інші предмети, такі як математика чи природничі науки, діти вивчають і складають в закордонних школах, і українські школи враховують ці оцінки відповідно до довідки з закордонної школи.

Читайте також: Чому українські школярі відстають від європейських

Нагадаємо, що результати українських учнів – учасників важливого міжнародного дослідження якості освіти PISA засвідчили, що їхні знання гірші, аніж у їхніх однолітків з більш розвинутих країн. Із-поміж 80 країн, які взяли участь у ньому, Україна показала доволі низькі результати. Зокрема, з читацької грамотності наші учні посіли 46 місце. Національна координаторка PISA Тетяна Вакуленко поговорила про результати PISA з львівськими освітянами. Журналістка ;Tvoemisto.tv розповідає, як директори шкіл Львова спробували пройти декілька завдань із дослідження PISA, чому воно важливе та як узагалі підвищити рівень української освіти у матеріалі.

Наталія Вареник

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!