Чому українські школярі відстають від європейських та скільки коштує похід у театр у Львові. Підсумки доби

875 0
Нині 28 січня та 704 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото умовне

Фото умовне

Акцент дня: Прикордонники Львівщини пояснили, чому не випустили за кордон футбольну команду ветеранів. У більшості осіб зі складу команди, які є чинними військовослужбовцями, немає необхідних документів, які б давали право на перетин кордону.

Ситуація на фронті: За даними Генштабу (станом на 6:00), за добу відбулося 79 бойових зіткнень. Українська авіація завдала ударів по 4 районах зосередження особового складу, озброєння і військової техніки противника. Підрозділами ракетних військ уражено 1 артилерійський засіб та 2 ворожі склади боєприпасів.

Загалом ворог завдав 3 ракетних та 8 авіаударів, застосувавши ударні дрони типу «Shahed-136/131», здійснив 82 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

Читайте також: Львів’ян закликають здавати бляшанки для окопних свічок для ЗСУ. Куди їх приносити. У місті є спеціальні контейнери, де можна їх залишити.

А також: На Львівщині викрили схему лікарів, що перевозили ухилянтів за кордон. Зловмисницею виявилася сімейна лікарка, яка раніше обіймала посаду керівника ЛКК однієї з центральних лікарень регіону.

Тема дня: Чому українські школярі відстають від європейських. Розбір результатів PISA. Результати українських учнів – учасників важливого міжнародного дослідження якості освіти PISA засвідчили, що їхні знання гірші, аніж у їхніх однолітків з більш розвинутих країн. Із-поміж 80 країн, які взяли участь у ньому, Україна показала доволі низькі результати. Зокрема, з читацької грамотності наші учні посіли 46 місце. Національна координаторка PISA Тетяна Вакуленко поговорила про результати PISA з львівськими освітянами. Журналістка Tvoemisto.tv розповідає, як директори шкіл Львова спробували пройти декілька завдань із дослідження PISA, чому воно важливе та як узагалі підвищити рівень української освіти.

Ключові події:

1. Як родина Шухевичів переховувала у себе єврейську дівчинку. Спогад Марії Трильовської. 27 січня відзначали День пам’яті жертв Голокосту.

Читайте також: Львів підписав меморандум про співпрацю зі ще двома європейськими містами. Що це змінить. Зокрема, з польським Вроцлавом та нідерландським містом Бреди;

2. В Україні нові правила покупки та продажу землі. Що змінилося. Громадяни отримали право набувати у власність до 10 тис га землі.

Читайте також: Оформити документи в Україні тепер дорожче. Як змінилися ціни. Найбільшого зростання в ціні зазнали послуги, повʼязані зі складанням водійських іспитів;

3. На Левандівці на місці двох будинків зведуть магазин. Споруди, що зараз є на ділянках знесуть.

Читайте також: У Польщі, біля кордону з Львівщиною, перекинувся автобус з українцями. 18 людей були доправлені до лікарень у найближчих містах. Їхньому життю нічого не загрожувало.

Та: Львівщина – серед областей із найбільшою кількістю смертельних ДТП. Причиною понад 50% усіх смертельних аварій правоохоронці називають перевищення швидкості;

4. Скільки коштує похід у театр у Львові та чи зросла вартість з початком війни. У місті працюють дев’ять театрів. Найдешевші квитки – від 60 грн. Є навіть одна вистава за 50 грн. Такі квитки пропонує Національний драматичний театр імені Марії Заньковецької. Найдорожчий квиток на найкращі місця у Львівській національній опері на виставу «Тіні забутих предків» вартує 1500 грн.

Читайте також: Галюцинації ШІ. Чому штучний інтелект створює фейки і як із цим боротися. Чи варто цілком довіряти штучному інтелекту, які в нього можливості, переваги та недоліки, а також чому інколи чат-боти зі штучним інтелектом спотворюють або вигадують факти, Тvoemisto.tv дізналося в старшого директора з архітектури рішень провідної міжнародної ІТ-компанії «EPAM Україна» Євгена Моспана;

5. Львівський вчений зафільмував пташиний «Бебі-Бум» на станції «Академік Вернадський». Відео. Південнополярні поморники – одні з головних пернатих хижаків Антарктики.

Читайте також: Коли і де дивитися фінал нацвідбору на Євробачення-2024. За право представити країну змагатимуться 11 учасників.

Слава Україні. Гарного Вам дня!



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!