Палата представників США підтримала виділення допомоги Україні на 40 млрд доларів

880 0
Кошти спрямують на військову допомогу та вирішення гуманітарних питань.
Фото: Укріформ

Фото: Укріформ

Палата представників США проголосувала за направлення пакету допомоги Україні на 40 мільярдів доларів, повідомляє AFP.

Спочатку президент США запитував у Конгресу 33 млрд доларів. Але законодавці мають намір додатково виділити 3,4 млрд доларів на військову допомогу і 3,4 млрд доларів на гуманітарні питання.

Читайте також: Євросоюз схвалив виділення траншу для України на 600 мільйонів євро

Початковий запит Байдена в розмірі 33 млрд доларів для України повинен був розподілитися так: 20,4 млрд доларів направлялося у вигляді військової допомоги, 8,5 млрд доларів – у вигляді економічної допомоги і 3 млрд доларів – на вирішення гуманітарних питань і проблем глобальної продовольчої безпеки.

Документ підтримали 368 законодавців, 57 висловилися проти.

Нагадаємо, у США ухвалили закон про ленд-ліз для України. Глава Офісу президента України Андрій Єрмак повідомляє, що закон про ленд-ліз надає можливість значно прискорити постачання озброєння, транспорту, продовольства та допомоги Україні зі США. Така допомога дозволить українцям вибити російську армію з української території.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!