Паломництво «Львівською Дорогою святого Якова». Як долучитись?

1670 0
Наступних вихідних, 10-11 жовтня, львів’ян запрошують на українсько-польське паломництво відрізком Львівської та Підкарпатської Дороги святого Якова Vіа Regia. Зокрема, 10 жовтня відбудеться паломництво IV етапом Львівської Дороги святого Якова. Шлях пролягатиме через Мостиська – Тщанець – Баличі – Хатки – Шегині, а далі кордонний перехід Шегині/Медика, – інформують у прес-службі ЛМР.
фото: sicheslavets.livejournal.com,velychlviv.com, viaregia.lnu.edu.ua

фото: sicheslavets.livejournal.com,velychlviv.com, viaregia.lnu.edu.ua

Під час паломництва відбудеться спільна молитва та благословення у храмі міста Мостиська. Шлях вітальним словом розпочнуть ініціатори створення «Львівської Дороги святого Якова» Тарас Завадовський, Ореста Бордун та представники «Підкарпатської Дороги святого Якова» Лукаш Мруз і Яцек Голуб.

 «Паломництво «Львівською Дорогою святого Якова» буде проходити через села Мостиського району з обов’язковим відвідуванням храмів, де за традицією шукатимемо зображення нашого патрона – святого апостола Якова. На кордоні між Україною та Польщею відбудеться урочисте з’єднання Львівської та Підкарпатської Доріг, що своє. чергою засвідчуватиме про неперервний паломницький Шлях, який пролягатиме із Львова до Сантьяго де Компостелла», – переконаний Тарас Завадовський.

Наступного дня паломники переїдуть до Перемишля, де на спільному засіданні підіб'ють підсумки співпраці та виконаної роботи за минулий рік, а також обговорять пропозиції та перспективи вдосконалення співпраці на 2016-й рік.

Додамо, що Відрізок «Львівської Дороги святого Якова» (від Львова до Шегині) є повністю промаркований та може використовуватись паломниками із будь-якої країни християнського світу. Організовують захід Львівське Братство святого Якова та Капітула Братства святого Якова при Санктуарію Гробу Божого в Пшеворську.

Детальна інформація: Тарас, тел. 097 126 24 38, [email protected].

 

Опублікувала  Діана  Дадонова


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!