Україна

Папа Римський готовий приїхати в Україну за умови, що також відвідає Москву

2536 0
Україна запрошує Папу навідатися з візитом, а Москва ні.
папа римський/ фото з відкритих джерел

папа римський/ фото з відкритих джерел

Папа Римський Франциск готовий відвідати Україну у тому разі, якщо ця поїздка буде поєднана з відвідинами Москви. Про це посол України при Святому Престолі Андрій Юраш сказав в інтерв'ю для Радіо свобода. Юраш відзначив, що українська сторона постійно нагадує про запрошення Франциска відвідати Україну.

«І буквально днями на офіційних і неофіційних зустрічах ми про це говорили. Папа отримав запрошення прибути в Україну від всіх представників українського політикуму, починаючи з президента Володимира Зеленського, який ще у 2020 році зустрічався тут, у Римі, з папою і передав йому запрошення. І повторив це запрошення у травні минулого року. Потім так само були запрошення: від прем’єра і всіх інших осіб офіційних. Папа прекрасно це знає», – повідомив посол.

Водночас, Юраш розповів про бачення папи стосовно здійснення візиту.

Читайте також: Посол України у Ватикані зустрінеться з Папою: «треба донести кілька моментів»

«Папа має своє бачення, він хоче, і це він офіційно говорить, про те, що його можливий, потенційний візит до Києва, від якого він не відмовляється, який він хоче зреалізувати, він обов’язково пов’язує з візитом до Москви. Очевидно, ми розуміємо нереалістичність саме цієї позиції. Москва не хоче бачити. Вона не надсилає таких самих меседжів кооперації і співпраці з Ватиканом. І навіть формального запрошення», – підкреслив Юраш.

Нагадаємо, що Папа Римський Франциск у записаному в лютому інтерв’ю заявив, що Україна повинна мати відвагу підняти білий прапор та почати переговори з країною-агресором. Згодом у Ватикані пояснили слова Папи – він закликає до припинення вогню та відновлення переговорів, а не капітуляції України.

Згодом на це відреагував глава Української греко-католицької церкви Святослав Шевчук – він переконаний у здатності українців вистояти проти російської агресії, нікому й на гадку не спадає здатися. Також Єпископи Постійного Синоду Української греко-католицької Церкви, які зібралися на засіданні у США, виступили із заявою щодо нещодавніх висловів Папи Франциска в інтерв’ю швейцарському телеканалу «Radio Télévison Suisse».

_____________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!