Україна

Посол України у Ватикані зустрінеться з Папою: «треба донести кілька моментів»

760 0
Він додав, що Україна постійно працює над запрошенням Папи Римського до України.
Папа Франциск / Фото: Coronel Gonorrea

Папа Франциск / Фото: Coronel Gonorrea

Посол України у Ватикані зустрінеться з Папою Римським, щоб донести «кілька моментів, які є базовими». Про це Андрій Юраш сказав у коментарі «Радіо Свобода».

«Варто донести папі, про кілька моментів, які до нас є базовими. Звертатись варто не до України, а до росії. Україна є жертвою. Україна – це держава, яка не може у жодному разі прийняти модель цього підняття «білого прапора», бо це для нас є питання життя і смерті, для нашої ідентичності. Ми будемо вчергове пояснювати, говорити з Папою Римським про ці всі речі». 

Він додав, що Україна постійно працює над запрошенням Папи Римського до України, а «нещодавні заяви виражають не позицію Ватикану, а особисті погляди Папи».

Читайте також: Наш прапор – синьо-жовтий, інших не підніматимемо, – Кулеба

Нагадаємо, що Папа Римський Франциск у записаному в лютому інтерв’ю заявив, що Україна повинна мати відвагу підняти білий прапор та почати переговори з країною-агресором. Згодом у Ватикані пояснили слова Папи – він закликає до припинення вогню та відновлення переговорів, а не капітуляції України.

Згодом на це відреагував глава Української греко-католицької церкви Святослав Шевчук – він переконаний у здатності українців вистояти проти російської агресії, нікому й на гадку не спадає здатися. 

Софія Шавранська

_____________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!