Україна

Папа Римський попросив миру для України у різдвяному посланні

739 0
У день Різдва десятки тисяч паломників зібралися на площі перед базилікою.
фото:  Vatican News

фото: Vatican News

Папа Римський Франциск цьогоріч попросив миру для України у різдвяному посланні. Про це повідомило видання Vatican News.

«З очима, прикутими до дитятка Ісуса, благаю миру для України. Поновімо нашу духовну й людську близькість з її стражденним народом, щоб через підтримку кожного з нас він відчув конкретність Божої любові», – закликав Папа, звертаючись до вірян з лоджії базиліки Святого Петра у Ватикані.

Додамо, у день Різдва Христового десятки тисяч паломників зібралися на площі перед базилікою. Серед прапорів майоріли і українські. Папа також побажав миру Ізраїлю і Палестині, скерував думку «до населення стражденної Сирії, а також до населення Ємену» та народу Лівану.

Читайте також: УГКЦ має намір розпочати беатифікацію патріарха Любомира Гузара

«Нехай же наблизиться день остаточного миру між Вірменією та Азербайджаном», – побажав Франциск, закликавши не забувати «про напруження й конфлікти, що потрясають регіони Сахелю, Африканського Рогу, Судан, а також Камерун, Демократичну Республіку Конго й Південний Судан», – сказав Папа. 

Крім того, він побажав наближення дня, «коли наново зміцняться братерські зв'язки на Корейському півострові, відкриваючи шляхи діалогу та примирення».

Нагадаємо, нещодавно Ватикан дозволив священникам благословляти одностатеві пари, але не проводити для них вінчання або будь-які шлюбні обряди. Згодом в Українській Греко-Католицькій Церкві висловилися щодо декларації Дикастерії віровчення «Fiducia Supplicans» про благословення одностатевих пар, зазначивши, що вона стосується лише Латинських католиків, а не Східної Католицької Церкви. 

Юлія Кметик

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!