У громадському транспорті Львова пасажир напав на контролерів

8421 0
Контролери звернулися з заявою до поліції.
фото: лмр

фото: лмр

У вівторок, 5 березня, у Львові в тролейбусі №22 невідомий пасажир напав на трьох контролерів, коли вони працювали на лінії. Одного з них порушник вдарив в обличчя. Це сталося близько 19.00 на вул. Митрополита Андрея. Про це повідомили у ЛКП «Львівавтодор».

«Ми з колегами здійснювали перевірку оплати проїзду. У салоні транспортного засобу був один з пасажирів, який мав ознаки сильного алкогольного сп’яніння та вів себе агресивно. Ми підійшли та попросили поводити себе ввічливо і не кричати у транспорті. На наше зауваження пасажир почав лаятися і погрожувати нам. Крім того, влаштував шарпанину, наніс удар кулаком в обличчя одному з інспекторів-контролерів, намагався зірвати нагрудну камеру та вирвав з рук телефон, коли той викликав поліцію. На наступній зупинці ми запропонували пасажиру вийти з транспорту. Незабаром на місце події прибули працівники поліції для з’ясування обставин», – зазначила працівниця контролю ЛКП «Львівавтодор», яка працювала на маршруті.

Читайте також: У Львові штраф за безквитковий проїзд від поліції на 100 гривень більший, ніж від контролерів

Контролери звернулися з заявою до поліції. Правоохоронці проводять перевірку щодо цього випадку.

Нагадаємо, у Львові контролери почали працювати на усіх міських маршрутах з моменту впровадження безготівкової оплати проїзду в усьому громадському транспорті з 11 грудня минулого року. Станом на зараз на лініях працює 81 контролер. Вони допомагають водіям у роботі з обладнанням системи е-квитка, проводять роз’яснювальну роботу серед пасажирів та виявляють порушників оплати за проїзд у громадському транспорті. Зокрема, з січня у громадському транспорті Львова під виглядом звичайних пасажирів працюють таємні контролери ЛКП «Львівавтодор». 

Детальніше про те, які зміни в громадському транспорті заплановані на 2024 рік, чому зросла вартість проїзду, як можна проаналізувати свої поїздки і куди звертатися зі скаргами, читайте в інтерв’ю із директором департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури Львівської міської ради Олегом Забарилою.

Юлія Кметик

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!