У Львові штраф за безквитковий проїзд від поліції на 100 гривень більший, ніж від контролерів

6421 0
Кошти, сплачені за штрафний квиток контролерам, надходять перевізникам.

У Львові штрафний квиток у громадському транспорті, якщо його оплачувати службі контролю, коштує 300 грн. А якщо штраф накладає поліція, тоді 400 грн. Про це повідомила пресслужба ЛМР. 

«За два місяці контролери здійснили перевірку реєстрації поїздок понад 497 тис. пасажирів. Через відсутність оплати чи валідації проїзду працівники служби контролю виписали близько 3 тис. штрафів. Ще 60 постанов за незареєстрований проїзд винесли представники поліції. До слова, кошти, сплачені за штрафний квиток (300 грн), надходять перевізникам. А кошти від сплати штрафу, накладеного поліцією (400 грн), надходять до державного бюджету», – йдеться у повідомленні. 

Читайте також: «Динаміка дуже позитивна». Садовий про безготівкову оплату у громадському транспорті

Нагадаємо, у Львові регулярно фіксують невиконання договірних зобовʼязань на маршрутах, які обслуговують три приватні перевізники: «Фіакр», «Міра і К» та АТП-16430. Йдеться зокрема про невипуск належної кількості автобусів. Відтак, через ці порушення на перевізників з початку року наклали 155 штрафів на загальну суму 263 тис. грн.

Юлія Кметик

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!