Пенсіонери та деякі пільговики їздитимуть в автобусах Львова безкоштовно

3907 1
Міськрада готує рішення виконкому про подорожчання проїзду.
Фото: ЛМР

Фото: ЛМР

Львівська міська рада домовилася з перевізниками про безкоштовне перевезення пенсіонерів за віком та людей із інвалідністю ІІІ групи у всьому громадському транспорті міста. Про це повідомляє прес-служба ЛМР.

Читайте також: Як планують змінити львівський транспорт. Інфографіка

«Нам вдалося домовитись із приватними перевізниками на автобусних маршрутах загального користування. Вони погоджуються безкоштовно перевозити пенсіонерів за віком та осіб з інвалідністю третьої групи. У зв’язку з цим готуємо відповідне рішення виконавчого комітету», — розповів заступник міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства Сергій Бабак.

Крім цього, у міськраді готують рішення виконкому про коригування вартості проїзду. За словами керівника Асоціації перевізників Львівщини Івана Велійки, йдеться про подорожчання проїзду до 7 гривень. Раніше перевізники погодились перевозити пенсіонерів безкоштовно лише за умови подорожчання.

Як уточнили в коментарі Tvoemisto.tv у прес-службі ЛМР, цього року у Львові не впроваджуватимуть затверджену урядом монетизацію пільг, натомість у бюджеті на 2019 заклали 240,3 млн грн (61,3 на автотранспорт та 179 млн грн — на електротранспорт).

Читайте також: Скільки коштуватиме місячний проїзний е-квиток у Львові

Нагадаємо, приватні перевізники припинили безкоштовно перевозити пенсіонерів 20 січня торік. Пільговий проїзд залишили лише на маршрутах, які обслуговує комунальне «АТП-1». Восени торік у Львові провели конкурс перевізників, за якими договори терміном на 5 років підписали з ТзОВ «Міра і К», «АТП-14 630», ТзОВ «Фіакр Львів», ТзОВ «Успіх БМ» та ЛК АТП-1.

Вікторія Ейсмунт


Читайте також:
23 Січня, 2019 20:07
Дістало Тобто "загорнули жар чужими руками" і тепер пересічний пасажир платитиме за себе і за пенсіонерів які їдуть в час пік купити пів буханки хліба(бо цілий зачерствіє а завтра можна купити знову свіжий) на 20 копійок дешевше чи просто покататися бо дома нудно
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!