У Львові судили жінку, яка передавала в росію дані про розташування ЗСУ

359 0
Її засудили до шести років ув'язнення.
Умовне фото

Умовне фото

Личаківський районний суд Львова оголосив вирок жінці, яка надіслала сестрі з росії інформацію про розміщення підрозділів Збройних сил України. Її засудили до шести років ув'язнення. Про це повідомили у пресслужбі Личаківського суду.

Після початку повномасштабного вторгнення жінка переїхала разом з родиною з окупованої території України до Львова. 22 жовтня 2022 року вона зробила скріншот у додатку «GoogleMaps» та позначила на карті локацію, де розташовуються підрозділи ЗСУ. Після цього поширила дані своїй сестрі, яка живе на території рф.

Читайте також: Коригування по Яворову, Або як у Львові другий рік судять ветерана КДБ

Згодом мешканка росії надіслала скріншот військовослужбовцю рф. Ці дані були необхідні для завдання ракетних ударів по об’єкту. Жінку визнали винною у несанкціонованому поширенні інформації про розміщення  Збройних Сил України, вчинене в умовах воєнного або надзвичайного стану.

Нагадаємо, що Tvoemisto.tv відвідало судові засідання, поспілкувалося зі сторонами процесу та рідними постраждалих від обстрілу Яворівського полігону, щоб зрозуміти, в чому ж обвинувачують 73-річного пенсіонера, який служив у КДБ та все своє життя представляв російські інтереси в Україні. Більше тут.

____________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.  

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!