Перше медичне об'єднання Львова хоче придбати готель «Власта»

3479 0
Будівлю планують використовувати як житло для людей, що приїжджають на лікування із інших міст.
ФОТО: IURII GULIANYTSKYI

ФОТО: IURII GULIANYTSKYI

Перше медичне об'єднання Львова планує придбати готель «Власта», що на вулиці Клепарівській, який зараз виставили на аукціон майже за 7 млн грн. Про це повідомив генеральних директор Першого ТМО Олег Самчук.

За його словами, станом на сьогодні у Львові перебувають сотні пацієнтів із інших областей, які потребують житла на час лікування. Розмістити цих людей у лікарні наразі немає можливості через велику кількість критичних пацієнтів, які потребують негайного порятунку. 

«Цим житлом може стати старий радянський готель, який ми спільно з містом готові викупити за стартовою ціною, сплатити борги і відремонтувати. Звертаємося до усіх учасників аукціону: відкличте свої заявки. Підтримайте Лікарню і наших пацієнтів! Українці не мають шукати медичної допомоги за кордоном, всі найкращі умови для наших Людей ми маємо зробити в Україні», – зазначив він.

Читайте також: Готель «Власта» у Львові виставили на продаж за 7 млн грн

Перше ТМО разом із Львівською міською радою готові викупити приміщення за стартовою ціною – 7 мільйонів гривень, та виплатити всі борги підприємства, що складають ще 8 мільйонів гривень. Зокрема, планують відремонтувати його та тимчасово поселяти тут пацієнтів, що потребують довготривалого лікування. 

Нагадаємо, що фонд державного майна виставив на продаж готель «Власта», що на вулиці Клепарівській у Львові. Стартова ціна лоту становить майже 7 мільйонів гривень. Йдеться про 12-поверхову будівлю готелю, загальною площею 8174,7 квадратних метрів. Розташований готель на відстані 1,7 км від центру міста. Іще влітку два роки тому низку готелів в Україні, зокрема і львівський – «Власта», передали з власності Міністерства оборони Фонду державного майна для приватизації.

Для довідки

«Власта» – двозірковий готель у Львові, (повна назва – Державне підприємство Міністерства оборони України Готель «Власта»), розташований в кілометрі від історичної частини міста, перед стадіоном СКА, за адресою: вул. Клепарівська, 30. 12-поверхову будівлю готелю «Власта» спорудили в 1976 році (архітектори Олександр Гукович та Алла Сімбірцева). На початку 1990-х готель перейменували (колишня назва «Росія»).  Готель у будівлі займає 9 поверхів і має 157 номерів на 289 місць.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!