Перші три п’ятисекційні трамваї «Електрон» Львову передадуть вже у грудні

4731 0
Новенькі трамваї будуть більш екологічними та матимуть кращий дизайн.
Фото: Вікторія Ейсмунт

Фото: Вікторія Ейсмунт

Перші три п’ятисекційні трамваї «Електрон» з 10-ти замовлених Львовом достроково передадуть місту вже у середині грудня. Про це повідомляє Концерн «Електрон».

Читайте також: Як «Електрон» у Львові виготовляє новенькі трамваї для міста. Фоторепортаж

Раніше йшлося, що перша поставка п’яти трамвайних низькопідлогових вагонів планується до червня 2022 року, а наступні 5 трамваїв до грудня 2022 року. 

Новенькі трамваї будуть більш екологічними та матимуть кращий дизайн.

Читайте також: Стало відомо, скільки у Львові може коштувати електронний квиток

Корпуси для трамваїв виготовляють із нержавіючої сталі.

Нагадаємо, що тендер відбувся у 2020 році, закупівлю трамваїв місто проводить у співфінансуванні Європейського інвестиційного банку. Переможця тендеру на їх постачання визначили у вересні 2020-го, тоді ж і підписали договір із Консорціум ТзОВ «Спільне українсько-німецьке товариство Електронтранс» та ТзОВ «Завод ЕлектронМаш».

Ухвалу про участь Львова у програмі «Міський громадський транспорт України» депутати ЛМР підтримали у листопаді 2017 року. Тоді мова йшла про 120 автобусів різної місткості та 10 трамваїв. Згодом чиновники передумали купувати малі автобуси, а натомість вирішили купити 100 великих. У тендері на купівлю 100 нових автобусів за кошти ЄІБ перемагала білоруська компанія. Такий висновок експертів Європейського банку, однак міський голова Львова заявив про те, що місто відмовляється від того, аби купувати білоруські МАЗи і буде оголошувати новий тендер. За його словами, потрібно, щоби уряд України ввів «захисні тарифи», так зване мито, аби підтримати українського виробника, і той мав доступ до дешевих кредитних ресурсів. Детальніше читайте за посиланням.

Репортаж про те, як «Електрон» у Львові виготовляє новенькі трамваї для міста, читайте у матеріалі.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!