Підозрюваного у розкраданні гуманітарки Романа Матиса випустили з СІЗО

5187 0
За підозрюваного внесли заставу у розмірі 2 млн грн.
Фото/ Facebook

Фото/ Facebook

Львівського підприємця Романа Матиса, якого підозрюють у розкраданні гуманітарної допомоги для Збройних сил України, випустили зі слідчого ізолятора під заставу у розмірі 2 млн грн. Інший фігурант справи Роман Шпитко наразі перебуває в СІЗО. Інформацію про це Tvoemisto.tv підтверили у Львівській обласній прокуратурі. 

Романа Матиса та ще одного фігуранта справи Євгена Шпитка затримали 5 травня, а 7 травня Галицький суд у м. Львові обрав для обох підозрюваних запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави у розмірі 4 млн гривень.

Читайте також: Амуніція на мільйони гривень. Деталі затримання підприємця зі Львова, причетного до розкрадання гуманітарки для ЗСУ

Нагадаємо, що двох мешканців Львівщини – президента інвестиційної компанії, відомого львівського підприємця Романа Матиса та головного редактора інформаційного видання Євгена Шпитка – підозрюють в організації незаконної реалізації військового спорядження, отриманого як гуманітарна допомога за кошти українських благодійників. Окрім того, чоловіків підозрюють у привласненні добровільних пожертв громадян, які виводилися з рахунків через банківські термінали та відділення.

Їх затримали під час продажу партії бронежилетів та військових касок для потреб ЗСУ на загальну суму 535 тис. грн. За результатами обшуків у фігурантів виявили та вилучили бронежилети, військові каски, грошові кошти та інші докази. Також під час обшуків виявили склад з великою кількістю військової амуніції на мільйони гривень. Наразі перевіряють якість товарів та під контролем СБУ готують для передачі нашим захисникам. А днями Галицький районний суд Львова обрав двом фігурантам у справі розкрадання гуманітарної допомоги запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із правом внесення застави загалом у розмірі 4 млн грн.

Вікторія Савіцька


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!