Підприємиця зі Львова незаконно заволоділа чужими коштами майже на пів млн доларів

1058 0
Фінансові махінації жінка проводила з 2006 до 2017 року.
Фото умовне

Фото умовне

Франківський районний суд засудив підприємицю Ірину Кічму за фінансові махінації. Жінка під виглядом укладення договорів позики нібито для розвитку її бізнесу заволоділа грошовими коштами потерпілих. Про це стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень.

Як зазначено у вироці суду, у період з 2006 по 2017 роки Кічма близько 11 разів під виглядом укладення договорів позики нібито для розвитку її бізнесу заволоділа чужими коштами на загальну суму 496 тисяч 643 доларів. Вона обіцяла виплачувати потерпілим за користування грошима значні суми відсотків – (до 36% річних). Розмір її позик коливається від 2 до 200 тис. доларів. 

Читайте також: На Львівщині росіяни незаконно здавали в оренду земельні ділянки агрофірмам

Свою провину підсудна визнала повністю, а свої дії пояснила необдуманістю щодо настання негативних наслідків. 

Суд визнав Ірину Кічму винною за ч.3 ст.190 та ч.4 ст.190 Кримінального кодексу України (Шахрайство) та присудив покарання у вигляді 11 років позбавлення волі з конфіскацією 1/3 частини належного їй на праві власності майна. 

Зазначимо, що жінка двічі була ув’язнена в СІЗО (з 01 жовтня до 16 листопада 2015 року та з 23 лютого 2018 року до 23 червня 2023 року), а тому вирок зменшать з розрахунку один день попереднього ув`язнення за два дні позбавлення волі.

Окрім цього, її зобов’язали компенсувати матеріальну шкоду у розмірі 21 362 доларів, 791 євро та моральну шкоду у розмірі 20 тис. гривень для одного потерпілого та 5 тис. грн моральної шкоди для іншого.

Нагадаємо, що на Львівщині директор ТзОВ розтратив 850 тис. грн бюджетних коштів, які були частиною фінансової допомоги для переселенців.

Володимир Федорович

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!