Після запровадження е-квитка львівські водії зароблятимуть від 8000 гривень

3950 0
Після того, як у Львові почне діяти електронний квиток, зарплати водіїв маршруток і автобусів мають зрости.
фото: Facebook

фото: Facebook

Про це під час дискусії «Мобільність Львова. Як покращити громадський транспорт міста» повідомив Сергій Журбенко, керівник відділу автоматизованої системи оплати проїзду ЛКП «Львівавтодор». «Стартуємо від 8 тисяч на руки водію», – уточнив він. Такі зарплати будуть встановлені для водіїв комунального АТП, а приватним перевізникам рекомендуватимуть платити своїм водіям не менше.

«Електронний квиток буде за півтора року після того, як ми визначимо компанію, що займатиметься його впровадженням. Але він може бути заблокований судами, адже ми не можемо визначити, які компанії перевозитимуть пасажирів», – застерігає Святослав Товстига.

Читайте також: З турботою про водія маршрутки. Як Львів вирішує свою транспортну проблему

Однак, приватних перевізників потрібно суворіше контролювати вже зараз й примусити їх вивести доходи з тіні, – вважає засновник «Варти-1» та депутат Львівської міської ради Ігор Зінкевич і не поділяє ентузіазму колег щодо запровадження електронного квитка.

«Про електронний квиток я чую вже два роки. Це мільйони, які знову беруться в кредит. Чому не можна просто продавати паперові квитки?», – запитує Зінкевич. На його думку, потрібні контролери від міської влади – наприклад, муніципальна дружина – що ходитимуть автобусами й перевірятимуть, чи водій видає квитки. «Перевізники не хочуть світити пасажиропотік і реальні доходи. Давайте перевіримо, скільки заробляє кожен маршрут!» – запропонував Ігор Зінкевич.

Детальніше читайте тут: Непереможна маршрутка. Чому у Львові так важко змінити транспортну систему

Дискусія «Мобільність Львова. Як покращити громадський транспорт міста» організована дискусійною платформою «Твоє місто Львів» за підтримки компанії «Київстар».


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!