Біля Діагностичного центру на Пекарській обрізали дерево. Чи був на це дозвіл

2173 0
«Сезон тиші» щодо обрізки дерев триває до 15 червня.
Фото: wikimapia.org

Фото: wikimapia.org

Керівництво Львівського обласного клінічного діагностичного центру обрізало крону здорового дерева без дозволу. Про це Tvoemisto.tv повідомила начальниця управління екології та природніх ресурсів Львівської міськради Олександра Сладкова.

Читайте також: У Львові зламався 200-літній велетень-гінкго. Що про нього відомо

Чиновниця розповіла, що до них ще місяць тому надходило офіційне звернення від обласного діагностичного центру з проханням зрізати дерево, яке росте поруч з будівлею, але лікарні відмовили у зрізці.

«Керівництво діагностичного центру ще раніше зверталося до управління екології щодо зрізки дерева, яке знаходиться одразу біля їхньої будівлі. Але ми виїжджали на місце і зробили висновок, що його не варто зрізати, оскільки воно абсолютно здорове, з гарною здоровою кроною, у хорошому стані», – розповідає очільниця управління.

За словами Олександри Сладкової, їй згодом приватно надходили повідомлення про наміри зрізати це дерево. 

«Я запитала, які претензії є до дерева. Мені відповіли, що воно руйнує сходи. Але сходи були облаштовані набагато пізніше, ніж там висадили дерево. Тож, конструкцію можна облаштувати інакше», – пояснює представниця міськради.

Читайте також: Чи потрібно було зрізати здоровий ясен на Генерала Чупринки

За висновком управління екології та природніх ресурсів, це дерево у свої 60 років було в ідеальному стані зі здоровою живою кроною.

«Загалом на Пекарській є багато цінних дерев, тому що садженці для цієї вулиці колись брали з Ботанічного саду. Швидше за все дерево, яке обрізали поруч медичної установи, – це в’яз. Ми дозволів на це не давали», – говорить Олександра Сладкова.  

Вона також зазначила, що у Львові до 15 червня триває «сезон тиші» щодо зрізки дерев.

Натомість в обласному клінічному діагностичному центрі кажуть, що провели санітарну чистку дерева, тому що його крона пошкоджувала фасад будівлі. Директор медичного закладу Роман Пукаляк у коментарі Тvoemisto.tv розповів, що у міськраді їм дозволили провести санітарну чистку.

«Ми зверталися у комунальні служби декілька разів з офіційними листами. Нам сказали, що дерево не можна зрізати, що можна провести санітарну чистку», – розповідає Роман Пукаляк.

За словами директора установи, підрядна компанія зрізала близько 30% дерева.

У міськраді наголошують, що тепер лікарні та виконавцю робіт загрожують штрафні санкції. Начальниця управління екології додала, що крона дерева підрізана неправильно – і якщо навіть воно переживе таку чистку, то заростати воно буде «мітлами», а не правильно сформованою кроною.

Нагадаємо, що під час реконструкції вулиці Пекарської у Львові зрізали 47 дерев. По завершенню ремонту на вулиці мають висадити 57 нових дерев та 1 995 кущів.

Анна Чистякова

Фото Олександри Сладкової



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!