Поблизу Львова планують побудувати стрільбище на 20 гектарів

3144 0
ЛКП «Спортресурс» може отримати дозвіл на розробку проєктів землеустрою щодо відведення земельних ділянок у Грибовичах та Малехові.
Фото:f.mixsport.pro

Фото:f.mixsport.pro

Поблизу Львова планують збудувати стрільбище на 20 гектарів. Для цього місто планує виділити землі у селищах Великі Грибовичі і Малехові. Про це повідомляють у проєкті ухвали, яка є у порядку денному засідання сесії ЛМР, запланованого на четвер, 3 лютого.

Так, ЛКП «Спортресурс» може отримати дозвіл на розробку проєктів землеустрою щодо відведення земельних ділянок у селищі Великі Грибовичі, в урочищі «Нива» – йдеться про 20 гектарів землі. А також на вулиці Жовківській у Малехові – п’ять гектарів землі. На цій території планують облаштувати стрілецький тир та стрільбище, облаштувати автостоянку і під’їзди до неї.

Читайте також: «Не плутайте нас з партизанами». Розмова з керівником тероборони Львівщини 

Також ухвала надає дозвіл на розробку детального плану території у районі вулиць проєктованої 11 та проєктованої 12 у Великих Грибовичах площею 25 га. Його ще виноситимуть на громадське обговорення.

За інформацією з пояснювальної записки, після формування меж земельних ділянок і присвоєння кадастрового номеру земля під стрільбищем матиме цільове призначення – для будівництва і обслуговування об’єктів фізичної культури та спорту, а ділянка у Малехові належатиме до автомобільної, транспортної та дорожньої інфраструктури.

Читайте також: Національний спротив – це ми

У коментарі Тvoemisto.tv міський голова Львова Андрій Садовий повідомив, що місто планує активно підтримувати і розвивати стрілецькі види спорту.

«Ми вирішили вибудувати стрілецький полігон в межах Львівської ОТГ. Це велика територія – понад 20 гектарів. Розглядатимемо це на сесії. Це є підтримка стрілецьких видів спорту. Колись місто мало олімпійського чемпіона стрільби із пістолета – Олександра Петріва, але після того, як спалили чи згорів стрілецький тир на СКА, то тренуватись стало ніде. Місто буде підтримувати такі види спорту і це буде можливість для всіх нас тренуватися і вчитися», – зазначив він і додав, що місто докупить електронні тири у школи, а також буде фахівець, який займатиметься військовим вихованням у закладах середньої освіти.

Читайте також: Як записатися до територіальної оборони на Львівщині

Тим часом голова постійної депутатської комісії фінансів та планування бюджету Львівської міської ради Наталія Шелестак каже, що поки не відомо, скільки потрібно буде коштів на облаштування такого стрільбища, а також невідомо, з яких джерел це фінансуватимуть.

«На бюджетну комісію не приходило жодного звернення щодо коштів на облаштування цього стрільбища. У нас є стрільбища, є тири. На мій погляд, чимало недопрацьованого, що треба доробити, а потім можна говорити про нові території і будівництво нових стрільбищ. Нам доводиться брати кредити, щоби розрахуватись за основне, за минулорічні роботи», – каже вона у коментарі Tvoemisto.tv.

Додамо, що Львів також напрацював програму заходів щодо підготовки львівської громади до національного спротиву. На неї місто також пропонує виділити 10 мільйонів гривень. На що саме скерують кошти, поки що не відомо.

Нагадаємо, Львів проводить стрілецький вишкіл комунальників. А за два тижні львів'яни зможуть записатися на військово-медичні навчання. Детальніше читайте тут. Також Tvoemisto.tv поговорило з командувачем територіальної оборони Львівщини підполковником Валерієм Курком, щоби більше дізнатися про те, як організовують оборону міста та області.

Вікторія Савіцька


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!