Як записатися до територіальної оборони на Львівщині

7140 0
Записатися до лав Сил тероборони означає вступити на військову службу за контрактом в резерві.

З 1 січня почав діяти Закон України «Про основи національного спротиву». Невдовзі на Львівщині розгорнуть управління батальйонів територіальної оборони Збройних Сил України. Для того, щоб записатися до лав Сил тероборони, мешканці можуть звернутися до районного центру комплектування та соціальної підтримки за місцем реєстрації. Про це повідомив у Facebook голова ЛОДА Максим Козицький.

Читайте також: Одна бригада, сім батальйонів. Як у Львові планують організувати оборону у разі наступу Росії

На Львівщині дислокується 103 окрема бригада Сил територіальної оборони, до якої належать 7 батальйонів тероборони ЗСУ. Відповідно, їх управління у найближчі тижні розгорнуть у кожному з семи районів області. Також невдовзі мають призначити очільника бригади територіальної оборони Львівщини.

Служба у Силах тероборони – це військова служба за контрактом у резерві. Відтак, вступити до її лав можуть громадяни України від 18 до 57 років. Для цього потрібно звернутися до районного центру комплектування та соціальної підтримки за місцем реєстрації, де підкажуть подальші кроки.

За детальною інформацією можна звернутися у Львівський обласний територіальний центр комплектування та соціальної підтримки, що на вул. І. Франка, 25 або за тел. (096) 080 69 87, (066) 829 04 34.

Як проходить служба за контрактом у Силах тероборони:

  • без відриву від звичайного життя;
  • раз на місяць є навчання вогневої, тактичної, інженерної підготовки та тактичної медицини. До навчань залучають інструкторів з бойовим досвідом;
  • за бажанням, можна пройти навчальні збори та курси підвищення кваліфікації тільки у своєму підрозділі;
  • при введенні воєнного стану, резервісти батальйонів територіальної оборони знають, в який підрозділ, на яку посаду йдуть та які завдання виконує їхній підрозділ на території Львівщини.

 

Читайте також: Військової справи вчитимуть усіх. В Україні починає діяти новий закон

Нагадаємо, з 1 січня 2022 року почав діяти закон України про національний спротив, згідно з яким провідна роль в організації та виконанні завдань тероборони належить Силам тероборони ЗСУ. Раніше президент  Володимир Зеленський призначив їх командувачем бойового генерала Юря Галушкіна.

Додамо, що Tvoemisto.tv організувало публічну дискусію на тему «Чи готовий Львів і область організувати оборону у разі наступу чи надзвичайних ситуацій» та з’ясувало, що змінить новий закон про національний спротив з 1 січня, як Львів готується до ймовірної загрози і які є можливості міста і області в організації тероборони. 

Також Tvoemisto.tv підготувало інтерв'ю із політологом-активістом, асоційованим дослідником Аналітичного центру УКУ Остапом Кривдиком про те, чи готова Україна до сучасних провокацій, чи криза на білорусько-польському кордоні є частиною перевірки плану російського вторгнення в Україну, а також про те, чи можлива ескалація конфлікту з боку Росії.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!