Поблизу Стрийського парку відновили ще одну історичну браму. Фото

1360 0
Майстри зберегли близько 50% оригінальної деревини брами.
Фото: Бюро спадщини

Фото: Бюро спадщини

У Львові поблизу Стрийського парку відновили ще одну історичну браму. Двері відреставрували у будинку на вулиці Стрийській, 44а. Через те, що вони булли погано збережені, фахівці відновлювали історичний вигляд на основі знайдених архівних креслень фасаду та брами. Про це повідомляють у Бюро спадщини. 

Читайте також: Біля Стрийського парку у Львові відновили історичну браму. Фото

Зі слів реставратора Андрія Федоришина, двері виготовлені з двох видів деревини – сосни і дуба. Внутрішня деревина прогнила, тож довелося замінити серцевину брами, декілька балок та нижню частину. Загалом майстрам вдалося зберегти приблизно 50% оригінальної деревини брами, яка була придатна для реставрації.

Читайте також: Біля Цитаделі у Львові відновили історичну браму. фото до і після

Реставрація коштувала трои бльше 60 тис грн, з яких 70% оплатило місто в межах програми співфінасування. Решту витрат взяли на себе мешканці будинку.

Нагадаємо, цього року місто планує відреставрувати щонайменше 40 дверей в будинках в історичній частині міста. При реставрації брам 70% вартості робіт оплачують із міського бюджету, 30% – платять мешканці.

Фото Бюро спадщини



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!