На Львівщині почався прийом документів для ваучерної підтримки бізнесу. Як взяти участь

1487 0
Учасники конкурсу зможуть отримати фінансову допомогу і кластери.
фото: naukozavr.info

фото: naukozavr.info

На Львівщині почався конкурс з ваучерної підтримки бізнесу для суб'єктів мікро- та малого підприємництва. Учасникам конкурсу необхідно подати пакет документів у департамент економічної політики Львівської ОВА до 5 травня. Про це повідомив департамент економічної політики ЛОДА.

Пакет документів на участь у конкурсі з отримання ваучерів:

  • Проєкт розвитку бізнесу згідно з формою, визначеною в додатку 1 (посилання тут).

  • Комерційна пропозиція від перекваліфікованої компанії.

Зазначені документи учасникам конкурсу необхідно подати до 5 травня 2023 року у департамент економічної політики обласної військової адміністрації за адресою: м. Львів, вул. Винниченка, 18. 

Учасники конкурсу зможуть отримати фінансову допомогу і кластери (лише ваучери на участь в закордонних виставково-ярмаркових заходах) у розмірі:

  • не більше 60 тис. грн на маркетингові ваучери;

  • не більше 100 тис. грн на ваучери для сертифікації продукції;

  • не більше 100 тис. грн на ваучери на участь в закордонних виставково-ярмаркових заходах, в т. ч. кластери.

Частка власних витрат на отримання послуг у межах завдання Програми повинна становити не менше 30% суми від загальних витрат. 

Читайте також: Операція «релокація». Як урятувати економіку України

Кожен суб’єкт господарювання впродовж року може отримати 1 ваучер на відшкодування частини вартості робіт і послуг, які він оплатив будь-якій юридичній особі чи фізичній особі-підприємцю. За умови, що ця людина пройшли прекваліфікацію і може брати участь у Програмі. 

Перелік прекваліфікованих компаній, які мають право надавати послуги за рахунок ваучера тут.

Взяти участь в конкурсі на отримання ваучерів може будь-який суб’єкт господарювання, який відповідає таким вимогам:

  • підпадає під визначення суб’єкта мікро- та малого підприємництва згідно з положеннями Господарського кодексу України;

  • працює в межах всіх видів діяльності згідно із КВЕД 2010, крім тих, які підлягають ліцензуванню;

  • має зареєстроване місцезнаходження на території Львівської області;

  • виробляє фізичний продукт (самостійно або із залученням підрядних організацій, але є власниками прав інтелектуальної власності) або надає сервіси з високою доданою вартістю.

  • є кластером - галузевим, територіальним та добровільним об’єднанням підприємницьких структур, які тісно співпрацюють з метою підвищення конкурентоздатності власної продукції і сприяння спільного економічного розвитку. (лише ваучери на участь в закордонних виставково-ярмаркових заходах).

Нагадаємо, що внутрішньо переміщені особи та звільнені з полону можуть отримати ваучери на навчання. Зокрема, уже визначили 70 професій і спеціальностей, за якими можна отримати ваучер. Це документ, за допомогою якого повністю або частково оплачується вартість навчання у закладах освіти (на перепідготовку за робітничою професією, здобуття ступеня магістра на основі вищої освіти за іншою спеціальністю чи підвищення кваліфікації).

Додамо, що Tvoemisto.tv провело відкриту дискусію «Врятувати економіку. Публічна дискусія про виклики та здобутки релокованого бізнесу на Львівщині» за участі представників релокованих підприємств, органів міської та обласної влади і бізнесу, де почуло історії про те, як підприємцям вдалось влаштуватися у Львові, з якими проблемами і викликами вони зіткнулися, яких здобутків досягли, які потреби мають і як їх задовольнити. 

 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!