Київ

Поліція прийшла з обшуками у «Київміськбуд»

760 0
Ігор Кушнір

Ігор Кушнір

На обʼєктах, повʼязаних з «Київміськбуд», правоохоронні органи проводять слідчі дії.  Про це повідомив президент «Київміськбуду» Ігор Кушнір. 

«Окрім перевірок, аудитів та комісій, сьогодні правоохоронні органи проводять слідчі дії на обʼєктах, повʼязаних з «Київміськбуд». Менеджмент компанії в усьому сприяє правоохоронцям, надаються усі необхідні документи тощо», – зазначив Кушнір. 

Кушнір додав, що компанія працює виключно у правовому полі, тому він переконаний, що результати як аудиту, так і відповідних розслідувань та перевірок, будуть позитивними. 

Наразі, за словами Кушніра, «Київміськбуд» продовжує роботу у штатному режимі, будівництво триває.

Нагадаємо, тимчасова контрольна комісія Київради з питань перевірки «Київміськбуду» продовжує роботу та опрацьовує фінансову звітність про діяльність компанії, включно з 2019 року, нараховані та виплачені у 2019-2022 роках до бюджету Києва дивіденди. Департамент внутрішнього фінансового контролю та аудиту КМДА планує провести аудит всіх матеріалів.

Нагадаємо, що 3 липня журналісти Bihus.Info виявили на Лазуровому узбережжі розкішну віллу  орієнтовною вартістю у €20 мільйонів, оформлену на французьку фірму, яку три роки тому придбала компанія дружини президента «Київміськбуду». Він же заявив, що не має майна поза межами України.

Згодом діяльністю «Київміськбуду» зацікавилися в Національному антикорупційному бюро, а Київрада створила спеціальну комісію щодо перевірки фактів опублікованих в ЗМІ.

Також журналісти з’ясували, що Кушнір використав довідку про інвалідність, щоб отримати право на виїзд за кордон. Водночас він та його дружина у травні 2023 року стали 34 і 35 українськими альпіністами, які здійснили сходження на Еверест. За даними джерел розслідувачів, підйом на Еверест обійшовся подружжю у $150 000.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!