Половина Київської області досі без електропостачання

782 0
За словами голови Київської ОВА, є чіткий план, як в найближчі дні стабілізувати ситуацію.
Фото умовне

Фото умовне

Ситуація в енергосистемі, зокрема, в Київській області, залишається складною. Половина Київської області – без електропостачання. Про це повідомив голова Київської обласної військової адміністрації Олексій Кулеба. 

«Ситуація в енергосистемі залишається складною. У Київській області тривають екстрені вимкнення електрики. Енергетики працюють у режимі нон-стоп, щоб повернутися до планових графіків. Наразі близько половини області залишається без світла», – пояснив він.

За його словами, є чіткий план, як в найближчі дні стабілізувати ситуацію. 

Читайте також: У росії запасів ракет ще на кілька масштабних атак, – Буданов 

Водночас, як зауважують в «Укренерго», внаслідок російської ракетної атаки 5 грудня найбільше постраждали Одеська та Київська області. 

«Через пошкодження деяких електростанцій та частини електромереж в енергосистемі країни знизилось виробництво електроенергії, і для збереження балансу в енергосистемі в усіх регіонах України було тимчасово застосовано аварійні відключення споживачів. Ремонтні бригади роблять все можливе, щоб подати електропостачання резервними схемами там, де це можливо», – зауважують там. 

Нагадаємо, 5 грудня рф завдала масованого ракетного удару по українській критичній інфраструктурі. Загалом було випущено 70 ракет.

Софіко Векуа

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!