Половині українських студентів підвищать стипендію з наступного року

2908 0
29-го листопада, на нараді МОН України постановили, що наступного року в Україні запровадять рейтинговий підхід до визначення стипендії, що дасть змогу збільшити суму виплат. Однак отримуватимуть підвищені стипендії усього 50% студентів.
Фото: twitter.com

Фото: twitter.com

Планується, що стипендію отримуватимуть не  всі студенти з усередненою четвіркою за сесію, а ті, що посіли найвищі місця в рейтингу університету. На 90% місце в рейтингу визначатиме навчальна успішність, а на 10% - критерії, що визначить вчена рада ВНЗ у співпраці зі студентським самоврядуванням. Це допоможе визначити найбільш успішних студентів навіть якщо за результатами сесії усі вони отримали однаковий середній бал, - повідомляє прес-служба Міністерства освіти й науки України.

“Зараз в проекті бюджету закладено 2,978 млрд грн на соціальні стипендії та 2 млрд грн на академічні стипендії. Ми ж пропонуємо, перекинути 1,7 млрд грн з соціальних стипендій на академічні, що дозволить не лише повністю профінансувати збільшені соціальні стипендії, а й забезпечити виплату збільшених  стипендій майже для половини студентів”, - наголосила Лілія Гриневич.

Читайте також: Запустити бізнес з нуля. Як студенти у Львові втілюють стартапи в життя

Таким чином стипендія у 2017-му році становитиме:

- 1 100 гривень – мінімальна для ВНЗ III-IV рівня акредитації;

- 1 600 гривень – для кращих студентів у рейтингу;

- 830 гривень –  для студентів ВНЗ  I-II рівня акредитації;

- 415 гривень – для учнів ПТНЗ;

- 2036 гривень – для студентів складних спеціальностей (природничо-математичні педагогічні, математичні, природничі, інженерні) у ВНЗ III-IV рівня акредитації;

- 1 536 гривень – для студентів складних спеціальностей (природничо-математичні педагогічні, математичні, природничі, інженерні) у ВНЗ  I-II рівня акредитації.

Читайте також: В Україні студентам двох спеціальностей підвищать стипендії 

Опублікувала Людмила Рубцова

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!