Стало відомо, хто профінансує проєкт з будівництва першого ІТ-парку у Львові

7095 0
Планова дата відкриття першої черги проекту – це друга половина 2023 року.
Візуалізація: Львівський ІТ-кластер

Візуалізація: Львівський ІТ-кластер

ТзОВ «Девелопленд Груп» отримало погодження від найбільшого державного банку Польщі BKG про надання кредиту у розмірі 81,5 млн євро на будівництво ІТ-парку у Львові. Технологічний парк з офісами для 10 000 ІТ-спеціалістів, мультифункціональним центром та науковими лабораторіями зведуть на перетині вулиць Стрийської – Чмоли. Про це повідомляють у Львівському ІТ-кластері.

Загальна вартість будівництва першої черги проекту становить 136 мільйонів євро. Планова дата відкриття першої черги проекту – це друга половина 2023 року.

Читайте також: Це не каста для багатих. Як ІТ впливає на розвиток Львова

«Ми дуже довго чекали на це рішення банку, результати стосовно цього кредиту інвестори проекту очікували отримати ще в лютому 2020 року. Проте вже тоді світові банки призупинили прийняття важливих фінансових рішень через ситуацію з настанням коронакризи. Раді, що інвестори проєкту отримали позитивну відповідь від банку і з впевненістю можемо сказати, що проект рухається далі», – каже СЕО Львівського ІТ-кластеру Степан Веселовський.

Innovation District IT Park – це простір, де будуть працювати та навчатись майбутні ІТ-спеціалісти. Окрім офісних приміщень, на території розмістять також кампус лабораторій, вільний доступ до яких отримають науковці та студенти з різних навчальних закладів міста.

Ідеєю навчальної складової є дати студентам можливість застосовувати знання на практиці, навчатися в епіцентрі ІТ-індустрії, відвідувати події та проходити стажування в ІТ-компаніях, які будуть розміщуватися всього за кілька кроків від університету. Проєкт вже має перших резидентів, серед яких компанії GlobalLogic, N-iX, Intellias, SoftServe та Perfectial.

Читайте також: У Львові збудують масштабний ІТ-центр та транспортний хаб. Візуалізація

Його реалізовють за участю локального інвестора та найбільшого ріал-естейт фонду світу, за підтримки і партнерства Львівського ІТ-кластеру. Генеральним підрядником будівництва буде одна з найбільших будівельних компаній Польщі – Unibep. 

Нагадаємо, у 2018 році на місці майбутнього парку заклали символічну капсулу, яка дає старт будівництву ІТ-парку. Згідно із проектом, IT-парк буде розташований на земельній ділянці розміром 10 гектарів та зможе вмістити 10 000 працівників IT-індустрії та понад 4 000 працівників суміжних галузей. Загальні інвестиції у проект становлять 180 млн доларів.

Ініціатором проекту виступив Львівський IT Кластер у 2015 році. У 2016 році Кластер та компанія «Галерея-Центр» домовились про реалізацію цього проекту. У 2017 році львів’янам показали проект парку, а торік «Галерея-Центр» сформувала остаточний консорціум партнерів проекту, куди увійшли декілька всесвітньо відомих інвестиційно-девелоперських компаній.

Планували також, що будівництво розпочнеться восени 2019 року  і до кінця 2021 року хотіли завершити першу чергу. Те, як виглядатиме ІТ-парк у Львові, можна дізнатися за посиланням


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!