Понад 50 мобільних груп для збиття «шахедів» працюватимуть на Львівщині

2597 0
Наразі в області вдалося укомплектувати 30 таких груп.
ІРАНСЬКИЙ БЕЗПІЛОТНИК-КАМІКАДЗЕ SHAHED-136 (GERAN-2) / ФОТО: ALEKSANDR GUSEV/PACIFIC PRESS ЧЕРЕЗ ZUMA PRESS WIRE

ІРАНСЬКИЙ БЕЗПІЛОТНИК-КАМІКАДЗЕ SHAHED-136 (GERAN-2) / ФОТО: ALEKSANDR GUSEV/PACIFIC PRESS ЧЕРЕЗ ZUMA PRESS WIRE

На Львівщині до 15 жовтня мали запрацювати мобільні групи для збиття «шахедів». Наразі в області вдалося укомплектувати 30 таких груп, проте заплановано, що їх буде понад 50. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомив директор департаменту ЛОДА Степан Куйбіда.

«В ЛОДА виділили певну суму коштів на ПВК «Захід». Йдеться і про кошти на обладнаннях в групах для збиття «шахедів», і про уентри управління. Левова частка видатків була забезпечена за рахунок ініціативи окремих груп бізнесменів. Перші 30 груп для збиття «шахедів» вже поступили. Як анонсували раніше, їх буде 50, але на цій цифрі ми точно не зупинемося», – зазначив він.

За словами Степана Куйбіди, на сили ПВК із бюджету області у 2023 році виділили понад 10 мільйонів гривень. Зазначимо, що йдеться про технічне якісне переоснащення мобільних вогневих груп. Метою є збільшення ефективності роботи мобільних вогневих груп саме щодо «шахедів» і забезпечити їх всім необхідним для виявлення повітряних об'єктів. Це стосується потужних прожекторів, планшетів з відповідним програмним забезпеченням для координації роботи по повітряних цілях, автономності мобільних вогневих груп.

Читайте також: Чи вбережуть Львівщину групи збиття «шахедів» та що буде переломним моментом війни 

Нагадаємо, раніше голова Львівської ОВА Максим Козицький повідомляв, що ведеться робота спільно з соціально-відповідальним бізнесом, ПвК «Захід» плюс бригада тероборони для облаштування додаткових 50 мобільних груп для збиття «шахедів». До 15 жовтня мали допомогти військовим з мобільними групами, які повністю обладнані для збиття «шахедів». Це повідомлення з'явилося після того, як під час повітряної тривоги 19 вересня Львівщину атакували дрони-камікадзе типу «шахед». За попередньою інформацією, у напрямку області летіло 18 таких дронів. 15 із них Сили ПВК «Захід» збили.

Зокрема, Tvoemisto.tv розпитало у військового експерта Петра Черника, чи допоможуть мобільні групи захистити Львівщину, також поговорили про тактику росіян станом на сьогодні, роботу української ППО і переломний момент війни. Читайте за посиланням

Ірина Давосир

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!