Понад 80 ракет та безпілотників окупанти випустили по Україні. Основний напрямок був на Львівщину

1720 0
Загалом ворог застосував 82 засоби повітряного нападу.

У ніч на 11 квітня росія завдала масованого комбінованого удару по критичній інфраструктурі України: протиповітряна оборона знищила 57 повітряних цілей із 82, якими атакував ворог. Про це повідомив командувач Повітряних сил генерал-лейтенант Микола Олещук у Telegram

У ніч на 11 квітня 2024 року російські окупанти завдали комбінованого удару ракетами різних типів та ударними БпЛА. Основний напрямок – Львівщина. Загалом ворог застосував 82 засоби повітряного нападу: 

  • 20 крилатих ракет Х-101/Х-555 із літаків стратегічної авіації Ту-95 МС (район пусків – Саратовська обл. - рф.);
  • 6 аеробалістичних ракет Х-47М2 « Кинджал» з винищувачів МіГ-31К (район пусків – Тамбовська область - рф.);
  • 12 зенітних керованих ракет С-300 (пуски із Бєлгородської обл. - рф.);
  • 40 ударних БпЛА типу "Shahed-131/136" (із районів Приморсько-Ахтарськ - рф., Чауда – Крим).
  • 4 керовані авіаційні ракети Х-59 (із повітряного простору окупованої Запорізької обл.).
     

Одещук  зазначає, що до відбиття повітряного нападу противника залучали винищувальну авіацію та зенітні ракетні війська Повітряних сил, мобільні вогневі групи та підрозділи радіоелектронної боротьби Сил оборони України.

В результаті протиповітряного бою знищено 57 повітряних цілей:

  • 16 крилатих ракет Х-101/Х-555;
  • 39 ударних БпЛА типу «Shahed-131/136»;
  • 2 керовані авіаційні ракети Х-59.


Зазначимо, у ніч на 11 квітня ворожі крилаті ракети різного класу та БпЛА атакували два обʼєкти критичної енергетичної інфраструктури у Львівській області. Йдеться про обʼєкт газорозподільної інфраструктури у Стрийському районі та електропідстанцію – у Червоноградському. На місці виникли пожежі. Їх оперативно загасили вогнеборці. 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!