Попри війну кількість іноземних студентів у Львівському медуніверситеті майже не зменшилася, – ректор

1596 0
Через війну студенти навчаються онлайн, тож на пари підключаються дистанційно з тих країн, де живуть.
Фото: zsmu.edu.ua

Фото: zsmu.edu.ua

З майже шести тисяч студентів Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького 1620 – це іноземці, зокрема, індійці, поляки, жителі країн Африки. Загалом – з 39 країн світу. Проте, навіть через війну кількість студентів майже не зменшилася. Про у коментарі для Тvoemisto.tv повідомив ректор Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького Борис Зіменковський.

За його словами, студенти медичного університету через війну та запровадження воєнного стану навчаються онлайн, тож на пари вони підключаються дистанційно з тих країн, де живуть. Навчання залишили одиниці, найбільше серед них – студенти з Африки. Таких лише близько 20-25 людей. 

«Щороку на навчання набираємо близько 300-350 іноземних студентів. Загалом, у 2021 році у нас навчання проходить 1620 іноземців. З них 1616 студентів та 4 в аспірантурі та клінічній ординатурі. Залишили навчання через війну та онлайн навчання лише одиниці. Здебільшого  студенти з Африки», – каже Борис Зіменковський.

Читайте також: Прохідний бал для вступу у медичні виші скасували через брак студентів

Хоч пари, за словами ректора, проходять онлайн, практику студентам дозволили проходити за місцем проживання.

«Якщо у студента є можливість пройти практику за місцем проживання – проходить там, якщо ні – допомагаємо у пошуку або проводимо в університетському імітаційному центрі. А це 12 станцій по всіх напрямках медицини – акушерство та гінекологія, стоматології, хірургія тощо», – додав ректор Борис Зіменковський.

Нагадаємо, у 2022 році в Україні спростили вступні умови для абітурієнтів у медичні виші та скасували прохідний бар’єр у 150 балів на спеціальності «Медицина», «Педіатрія» та 130 балів – на спеціальність «Фармація, промислова фармація». Загалом зовнішнє незалежне оцінювання цьогоріч відбудеться у спрощеному форматі. Зокрема, оцінювати випускників будуть за допомогою мультипредметного тесту з української мови, історії України та математики. Як взяти участь у національному мультипредметному тесті, можна почитати тут.

Ольга Шведа


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!