На Львівщині посадовців двох лікарень підозрюють у вимаганні хабарів

7253 0
Їх викрили ще у вересні минулоріч, коли вони вимагали гроші у військовослужбовця за оформлення інвалідності його батьку.
Фото: Турківська міська лікарня

Фото: Турківська міська лікарня

Посадовцям двох лікарень на Львівщині повідомили про підозру у вимаганні коштів з громадян за оформлення групи інвалідності. Йдеться про Самбірську міжрайонну медико-соціальну експертну комісію та Турківську міську лікарню. Про це повідомила пресслужба Державного бюро розслідувань. 

Викрили медиків ще у вересні 2023 року, коли вони вимагали від військовослужбовця хабар у розмірі 3,2 тис. доларів за встановлення другої групи інвалідності його батькові, що б давало змогу військовому завершити службу. 

«Тоді правоохоронці затримали лікарку під час отримання частини суми неправомірної вигоди. Також «на гарячому» була затримана голова Самбірської МСЕК, яка намагалася позбутися грошей – з’їсти стодоларову купюру. У ході розслідування з’ясувалось, що посадовці діяли як організована злочинна група, яка систематично «заробляла» на оформлені інвалідності. Голова Самбірської МСЕК, керівник лікарсько-консультативної комісії Турківської міської лікарні залучили до оборудки лікарку та медсестру кабінету експертизи тимчасової непрацездатності», – йдеться у повідомленні правоохоронців. 

Таким чином вони обіцяли громадянам, яким було необхідне проходження огляду та висновок МСЕК, за гроші допомогти з підготовкою необхідних документів та посприяти у прийнятті рішення про встановлення інвалідності.

Читайте також: Львівський лікар за 15 тис. доларів хабара хотів виїхати за кордон. Йому винесли вирок

Відтак про підозру повідомили:

  • голові Самбірської МСЕК та двом лікарям Турківської лікарні повідомили про підозру в одержанні неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України); 

  • керівнику лікарсько-консультативної комісії Турківської міської лікарні та лікарці у зловживанні впливом (ч. 2 ст. 369-2 КК України);

  • медсестрі кабінету експертизи тимчасової непрацездатності повідомлено про підозру в одержанні неправомірної вигоди за попередньою змовою групою осіб та зловживанні впливом.

Нагадаємо, що у Львові правоохоронці затримали сімейного лікаря з підозрою в отриманні хабаря. На час слідства його відсторонять від роботи.⠀

Володимир Федорович

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!