Посол Польщі в Україні запропонував країнам ЄС віддати рф свої території, щоб «зберегти обличчя» путіна

4656 0
Якщо пропонують рятувати чиєсь обличчя, хай віддають свої Бранденбург чи Піренеї, вважає дипломат.
Фото: novynarnia.com

Фото: novynarnia.com

Посол Польщі в Україні Бартош Ціхоцький прокоментував заяви, які лунають від деяких західних країн щодо необхідності «збереження обличчя» президента російської федерації владіміра путіна. Дипломат запропонував їм віддати росії свої території. Про це він заявив у інтерв’ю «Укрінформу».

Читайте також: Макрон заявив, що не потрібно принижувати росію

Зі слів Ціхоцького, рф досить свідомо та цілеспрямовано створила таку ситуацію, коли союзники тиснутимуть з метою піти на поступки путіну.

«Бо що для них Донеччина чи Луганщина? Озвучувалися думки, що треба рятувати чиєсь обличчя. То нехай віддають свій Бранденбург чи Піренеї», – вважає польський посол.

Ціхоцький зауважив, що Польща робить все можливе, щоб країни-союзниці «не зійшли з дистанції» і продовжували підтримувати Україну в довгій війні.

«Але треба розуміти, що ми не в центрі уваги багатьох столиць», – додав дипломат.

Читайте також: Дуда почав тур країнами ЄС, аби переконати їх надати Україні кандидатський статус 

Нагадаємо, що президент Франції Еммануель Макрон заявив, що дуже важливо не принижувати росію, щоб у день, коли бойові дії в Україні припиняться, можна було знайти дипломатичне рішення.

28 травня Еммануель Макрон та канцлер Німеччини Олаф Шольц провели ще одну телефонну розмову з президентом рфволодимиром путіним. Лідери повторили вимогу припинити вогонь та закликали путіна якнайшвидше погодитися на прямий контакт з президентом України Володимиром Зеленським. Президент Республіки і канцлер Німеччини вимагали звільнення близько 2500 захисників «Азовсталі», які стали військовополоненими.

Також додамо, що з початку війни Макрон не був у Києві, як і багато інших лідерів ЄС. Він зазначав, що не виключає такої поїздки.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!