Посольства двох країн переїжджають до Львова

1767 0
Через значну загрозу посольства Італії та Франції евакуюють з Києва.

Через російське вторгнення в Україну 1 березня Міністерство закордонних справ Італії заявило про переведення свого посольства з Києва до Львова. Напередодні про евакуацію працівників відомства повідомили в МЗС Франції. Про це пише «Європейська правда».

«У зв’язку з погіршенням безпекової ситуації в Києві та неможливістю гарантувати повну функціональність, посольство Італії у Києві переводиться до Львова для продовження виконання своїх функцій, як і інші посольства, які вже переїхали», – йдеться у повідомленні італійського міністерства.

глава МЗС Жан-Ів Ле Дріан зазначив, що на прохання президента Еммануеля Макрона посольство Франції було переведено на захід України.

«Через ризики та загрози для столиці посольство переводять до Львова, посол залишається в Україні для підтримки наших громадян. Загрози досить значні для переїзду», – сказав міністр.

Нагадаємо, ще до початку наступу Росії в Україну до Львова переїхали представництва США, Канади, Австралії, Німеччини, Великобританії.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!