Політична реклама

Постараждалих євромайданівців з Львівщини пускають у Польщу без віз

1631 0
Державна прикордонна служба України продовжує спрощений пропуск через державний кордон України громадян, які постраждали під час силового протистояння у Києві та потребують лікування за кордоном.

Про це  повідомили у відділі з питань взаємодії із ЗМІ Адміністрації Держприкордонслужби України.

Через пункт пропуску «Рава-Руськаспівробітниками прикордонного відомства оформили автомобіль швидкої медичної допомоги, в якому перебували 5 медичних працівників та 1 постраждалий з Майдан.

Незважаючи на те, що в усіх громадян України були відсутні візи Польщі, а у постраждалого закінчився термін дії паспорта, було організовано взаємодію з польськими прикордонниками та всіх осіб в пріоритетному порядку оформлено на виїзд з України.

Крім того через пункти пропуску «Краковець» та «Шегині» прикордонники пропустили ще 4 громадян України, які були поранені під час сутичок у Києві.

У пункті пропуску «Краковець» також оформлено 3 карети швидкої допомоги. На них поверталися в Україну медики, які перевозили до Польщі поранених.

Такі заходи передбачені статтею 8 Закону України «Про прикордонний контроль».


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!