Чому на Львівщині не вводили графіки відключення світла та що задекларував ексвійськком Тіщенко. Підсумки доби

911 0
Нині 23 березня та 759 доба героїчного протистояння агресії рф.
ФОТО УМОВНЕ / UNSPLASH

ФОТО УМОВНЕ / UNSPLASH

Акцент дня: Понад 7,8 млн грн за чотири місяці. Декларація ексвійськкома Львівщини Олександра Тіщенка. Доходи колишнього очільника ОТЦК та СП за 2023 рік становили 8 млн 805 тис. грн. Найбільша частина – дохід дружини від підприємницької діяльності, яка становить 4 млн 805 тис. гривень.

Читайте також: У Львівському обласному ТЦК та СП новий керівник. Ним став полковник Денис Сахацький. З березня 2023 року він очолював Тернопільський обласний ТЦК.

Ситуація на фронті: За даними Генштабу (станом на 6:00), за добу відбулося 69 бойових зіткнень, найбільше на Новопавлівському (28) та Авдіївському і Оріхівському напрямках (по 10). Українська авіація та підрозділи ракетних військ завдали ударів по 15 районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника. Уражено засіб протиповітряної оборони та 4 важливих об’єкти ворога.

Уночі російські окупанти учергове атакували Україну, застосувавши БпЛА типу «Shahed». Дані щодо наслідків ще уточнюються.

Читайте також: «Обмежено придатних» чоловіків зобов’язали повторно пройти медогляд. Таке нововведення передбачене в законопроєкті №10313, який 21 березня Верховна Рада підтримала у другому читанні.

Тема дня: Як розвивати Львівський палац мистецтв. У перші, найскладніші місяці повномасштабного вторгнення росії, він відіграв роль головного гуманітарного штабу області. Але загалом ця установа викликала і викликає у людей різні асоціації. Адже тут проводять і Форум видавців, і виставки-ярмарки взуття. Нещодавно керівник Палацу Мистецтв Юрій Візняк написав заяву на звільнення. Львівська обласна рада призначила в.о. керівника палацу Левка Ваньковича. Поки влада вирішує, що робити далі, ми розпитали представників культурного середовища Львова, як вони бачать подальшу діяльність та трансформацію Палацу Мистецтв.

Ключові події:

1. США нібито закликали Україну припинити удари по російській енергоінфраструктурі. Реакція України. Однією з причин занепокоєння Штатів є те, що падіння російського нафтового експорту може спровокувати глобальне підвищення світових цін, що негативно відобразиться на рейтингу Джо Байдена.

Читайте також: Голова КМДА часів Януковича уник покарання за побиття студентів на Євромайдані. Справа Попова перебувала в суді понад 9 років;

2. Чому на Львівщині не ввели графіки відключення світла і який захист має енергетика України. Фортифікаційні споруди на всіх об’єктах енергетики витримали прямі та непрямі удари російських ракет, забезпечивши повний захист автотрансформаторів та електричного обладнання. На окремих підстанціях є пошкодження захисних конструкцій в результаті прямих ударів, проте обладнання підстанцій залишилося цілісним.

На цю ж тему: Влучання у енергоінфраструктуру на Львівщині. Чи будуть відключення електроенергії.

Читайте також: Де на Львівщині найбільше індустріальних парків та які створять нові. Найбільше їх зосереджено у Львівському районі, але також є у Дрогобицькому та Стрийському.

Та: До 60 тисяч грн зарплати. Яку роботу пропонують на Львівщині. Найбільшу потребу в персоналі заявили переробні підприємства, заклади сфери торгівлі або ремонту автотранспортних засобів, фірми транспортної галузі, а також компанії, що займаються складським господарством, поштовою та кур’єрською діяльністю;

3. Львівська ОВА судиться за аварійний Тартаківський палац, який збудували у 19 столітті. Наразі позов відправили на доопрацювання для усунення недоліків.

Читайте також: Львівська міськрада програла справу за самобуд посеред парку «Знесіння». Наразі йдеться лише про програш у апеляційній інстанції, справа все ще може дійти до Верховного суду.

Та: У Львові оголосять конкурс на пропозицію зміни території навколо Винниківського ринку. До проєктних вимог входить збереження двох мозаїк;

4. У «Дії» з’явилися документи про освіту. Щоб завантажити необхідні документи, спершу потрібно оновити застосунок. Дипломи і свідоцтва «підтягнуться» автоматично, якщо їх внесли до Єдиної державної електронної бази з питань освіти.

Читайте також: На місці колишніх залізничних кас на Гнатюка облаштують книгарню. Реалізує проєкт видавництво «Човен».

Та: 27 проєктів на військове кладовище у Львові. Хто обере переможців і що б там мало бути. Планувалося, що нове кладовище буде «місцем тиші, роздумів і пам’яті» зі сквером та меморіальною площею;

5.Оксану Линів запитали, який її вклад у перемогу і як цьому допоможе опера російського композитора. Диригентка зі Львівщини готує оперу Чайковського у Німеччині.

Читайте також: Маловідомі туристичні локації на Львівщині, які варто відвідати. У області є три заповідники, які варті уваги.

Та: Волонтери врятували козулю, яку збив водій біля Львова. Після лікування вона поїде до природного заповідника «Розточчя».

Погода: Сніг та ожеледиця. Якою буде погода на вихідних у Львові. 23 березня вранці слабкий туман, температура удень 10 – 15° тепла. 24 березня хмарно, дощ, місцями з мокрим снігом. Упродовж доби 2 – 7°.

Слава Україні. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!