Повітряні сили повідомили, скільки ворожих ракет і дронів знищили за два роки

588 0
Бійці здійснили понад 18 тисяч вильотів, а також знищили сотні ракет, дронів, літаків рф.
Умовне фото

Умовне фото

Повітряні сили Збройних сил України поділилися результатами роботи українських пілотів за два роки повномасштабної війни. За цей час бійці здійснили понад 18 тисяч вильотів, а також знищили сотні ракет, дронів, літаків та вертольотів армії рф. Про це повідомив командувач Повітряних сил ЗСУ генерал-лейтенант Микола Олещук.

«Зафіксувати статистику нашої «воєнної рутини» непросто, адже оновлюється вона практично щогодини. Оновлюється російськими А-50 та «сушками», іранськими «шахедами» та «непереможними ракетами», ворожими пунктами управління, крейсерами, підводними човнами та цілими штабами флоту», – наголосив він.

За два роки повномасштабної війни Повітряні сили вже «провели десятки блискучих операцій», зауважив командувач. Загалом у взаємодії із Силами оборони вже вдалося знищити:

  • 1905 ракет різних типів. Серед них 43 балістичних та 25 аеробалістичних – Х-47М2 «Кинджал»;

  • 4844 ударні дрони та 7660 БпЛА оперативно-тактичного рівня;

  • 340 літаків;

  • 325 вертольотів.

Олещук наголосив, що «за кожною цією цифрою – люди». 

Читайте також: Як Львів пережив другий рік війни. Вибухи та наслідки атак ворога

За 730 днів українські пілоти «в умовах потужної ворожої протидії» здійснили уже понад 18 800 вильотів. Із них 7800 – на вогневе ураження, а ще 8900 – на авіаційне винищувальне прикриття. 

«Поки на радянській техніці. Проте ми чекаємо й активно працюємо над тим, аби найближчим часом до битви врешті долучились F-16!» – наголосив Олещук.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!