Чи мобілізують чоловіків, які вдруге вступили у виш, та хто облаштує книгарню на Гнатюка. Підсумки доби

1589 0
Нині 24 жовтня та 608 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото ілюстративне: Волинь 24

Фото ілюстративне: Волинь 24

Ситуація на фронті: За даними Генштабу (станом на 6:00), за добу відбулося 55 бойових зіткнень. Українська авіація та підрозділи ракетних військ завдали 11 ударів по районах зосередження противника та 3 – по його ЗРК. Уражено 8 артилерійських засобів, станцію РЕБ та ворожу понтонно-мостову переправу, а також у двох районах здійснено дистанційне мінування місцевості.

Сили оборони мають частковий успіх південніше Роботиного  на Мелітопольському напрямку.

Уночі російські окупанти завдали чергового удару по Україні, застосувавши 6 ударних БпЛА типу «Shahed-136/131». Протиповітряною обороною знищено всі ударні БпЛА.

Читайте також: Російські війська за рік запустили на Київ понад 300 ракет і 400 «Шахедів», – КМВА. Україні потрібно більше систем ППО.

На цю ж тему: Росіяни почали застосовувати проти України нові дрони з двигунами з Aliexpress. Це стало зрозуміло після дослідження уламків збитого літального апарату.

Акцент дня: Скільки чоловіків на Львівщині повторно стали студентами і чи отримають повістки. Фіктивні довідки, опікунство, інвалідність – це лише частина незаконних «лазівок» для ухилення військовозобов’язаних від мобілізації. З початку повномасштабної війни, аби уникнути призову, деякі українці почали використовувати ще й повторний вступ до вишів. У Раді знають про хитрощі так званих ухилянтів. Депутати зареєстрували законопроєкт щодо тих осіб, які вдруге здобувають вищу освіту. Тvoemisto.tv вирішило з’ясувати, скільки осіб у Львові та області повторно навчаються у державних та приватних вищих навчальних закладах, якого вони віку, на яких спеціальностях вчаться та що для частини з них може змінитись, якщо закон ухвалять.

Читайте також: Шестеро військкомів незаконно збагатились на мільйони гривень – серед них комісар із Львівщини. Найпоширенішою корупційною практикою для військкомів були хабарі за відстрочку від мобілізації й підробка рішень ВЛК про непридатність військовозобов’язаних до служби.

Ключові події:

1. За минулий тиждень на Львівщині оголосили тендерів на 936 млн гривень. Найдорожчий проєкт – «Поточний середній ремонт автомобільної дороги загального користування місцевого значення С141711 Дроздовичі – Міженець – Бісковичі км 0+000 – км 31+000 Львівської області. Коригування». Його вартість – 821 млн 289 тис. грн.

Читайте також: Чеській компанії, що хоче звести склад у Львові, дозволів на це поки не видавали. Її підозрювали у зв’язках з росією. Розвідка Чехії заблокувала акції Vítkovice Steel.

Та: Львів пройшов у фінал міжнародного конкурсу інновацій, за що отримає 100 тисяч євро. Переможця конкурсу оголосять під час гала-церемонії, яка відбудеться 27 листопада 2023 року в Марселі. Це французьке місто удостоєно звання Європейської столиці інновацій у 2022 році;

2. Стало відомо, хто облаштує книгарню на місці залізничних кас на Гнатюка. У Львові провели інвестиційний конкурс на облаштування книгарні та коворкінгу на вул В. Гнатюка, 20-22, де раніше були залізничні каси. Переможцем стало видавництво «Човен».

Читайте також: Київські посадовці продали комунальні тенісні корти за ціною на 47 млн нижче за ринкову, – прокуратура. У документи внесли неправдиву інформацію про стан нерухомості, зменшивши загальну вартість об’єкта;

3. У Львові водій автобуса відмовився везти бійця ЗСУ з інвалідністю. Йому оголосили догану. Інцидент трапився на маршруті №29.

Читайте також: Львівщина – серед лідерів областей, до яких релокувався бізнес. До області переїхали 199 компаній.

Та: Під Києвом відкрили першу чергу містечка для переселенців. «Загалом буде побудовано 432 квартири у зблокованих будинках. Першу чергу побудували в рекордно короткі терміни»;

4. Троє львів’ян потрапили у важкому стані в реанімацію через коронавірус. Загалом зараз в Львівській обласній інфекційній лікарні перебувають близько 50 хворих на Covid-19.

На цю ж тему: На Львівщині удвічі зросла кількість хворих на ГРВІ. Лише за минулий тиждень медики діагностували 10 428 випадків.

Та: У Києві збільшилась захворюваність на грип та Covid-19. У столиці із 16 по 22 жовтня зареєстровано 12 760 нових випадків захворювання на грип та ГРВІ, зокрема на коронавірус.

Окрім того: Як дбати про здоров’я органів шлунково-кишкового тракту. Поради. Без рекомендацій лікарів чи дієтологів не варто вдаватися до дієт, особливо монодієт, такі поради дають учасники медичної програми «Консиліум»;

5. У Львові визначили нового режисера театру Заньковецької. Давид Петросян відомий серед львів’ян прем’єрою за твором Ольги Кобилянської «Земля».

Читайте також: Львів’ян закликають приносити гарбузи для Домівки врятованих тварин. «Багаті вітамінами та мінералами гарбузи допомагають набратися сил перед зимою. Здебільшого всі тварини у нашому притулку, окрім хижаків, їдять гарбузи. Особливо ласують ними єноти, примати, гризуни і копитні. Тому будемо вдячні кожному, хто долучиться до цієї благої справи».

Та: Виставки, концерти та плетіння сіток. Куди піти у Львові цього тижня.

Слава Україні. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!