Повна вакцинація від Covid-19 втричі знижує ризик заразитися. Дослідження

1808 0
Водночас лікарі зауважують, що варіант Дельта дуже заразний, і ним інфікуються навіть люди, які пройшли повний курс щеплень.
Фото: pmg.ua

Фото: pmg.ua

Люди, які отримали дві дози вакцини проти Covid-19, мають втричі менші шанси заразитися коронавірусною хворобою. Такі результати показало нове дослідження Імперського медичного коледжу Великої Британії, – передає УП. Життя.

Читайте також: Врятуватися від «Дельти», або коли Львівщина досягне колективного імунітету

Дані базуються на аналізах мазків близько 100 тисяч людей в Англії в період з 24 червня по 12 липня. У людей, які не були щеплені, хворобу виявляли втричі частіше, ніж у тих, хто отримав обидві дози вакцини: 1,21% проти 0,40%.

Дослідники підрахували, що повністю вакциновані люди мали приблизно на 50-60% знижений ризик зараження, включаючи безсимптомну інфекцію. Крім того, дві дози щеплення зменшували шанси заразитися після контакту з людиною, яка хворіла на Covid-19: 3,84% проти 7,23%.

Читайте також: Потужна версія Covid-19. Чим небезпечний штам коронавірусу «Дельта» 

Аналіз результатів ПЛР-тестів також свідчить про те, що люди, які пройшли повний курс вакцинації, з меншою ймовірністю можуть передавати вірус, ніж невакциновані.

«Ці результати підтверджують, що обидві дози вакцини забезпечують хороший захист від зараження», – говорить професор Пол Елліотт з Імперської школи громадського здоров’я.

Водночас медики зауважують, що жодна вакцина не є на 100% ефективною і ризик зараження існує.

«Ми знаємо, що деякі подвійно щеплені люди все ще можуть захворіти. Тож, щоб стримати рівень заражень, послаблювати обмеження треба все ще обережно», – зазначив Елліотт.

Водночас лікарі зауважують, що варіант Дельта дуже заразний, і ним інфікуються навіть люди, які пройшли повний курс щеплень.

Читайте також: В Україні знову хочуть посилити карантин

Нагадаємо, що прояви штаму «Дельта» часто подібні на сильну застуду, особливо у молодих людей. Проте штам має дуже високу заразність та частішу госпіталізацію, також він передається. Детальніше про те, яку небезпеку несе новий штам коронавірусу та чим відрізняється – читайте у матеріалі, а інформацію про те, як протистояти новому штаму, коли і за яких умов Львівщина досягне колективного імунітету, читайте тут.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!