«Працюємо над інтеграцією з ЛеоКарт», – управління транспорту Львівської ОВА

2119 0
Львівщина має кілька пріоритетів розвитку транспорту – доступність і мультимодальні перевезення.
Фото умовне / ЛМР

Фото умовне / ЛМР

Керівник управління транспорту Департаменту дорожнього господарства ЛОВА Степан Рудницький під час дискусії Tvoemisto.tv «Львів як транспортний хаб: зручне місто для мешканців та швидкий шлях від/до кордону» сказав, що область працює над питаннями інтеграції з львівською системою безготівкової оплати ЛеоКарт, а також з партнерами з інших громад області.

Читайте також: Як працює безготівкова оплата у Львові, а як у області. Пояснення

«В транспорті у нас непростий шлях – це запровадження е-квитка. Зараз ми відточуємо інструмент безготівкової оплати, допрацьовуємо підготовку до наступних етапів, ведемо перемовини з колегами з міста, оскільки деякі громади Львівщини (Львівська, Стрийська, Дрогобицька) теж мають запроваджені системи е-квитка. Тому ми пропрацьовуємо питання інтеграції з ЛеоКарт і з нашими партнерами з різних громад», – сказав він.

Він зазначив, що наступне, що для області важливе в транспорті – це його доступність. Йдеться і про пристосованість для осіб з особливими потребами, і про вчасність надання послуг.

Друге – так звані мультимодальні перевезення. Умовно кажучи, перевезення двома і більше видами транспорту, щоб між ними була певна синхронізація.

«Скажімо, пасажир, доїдучи електричкою з Трускавця до якоїсь зупинки у Скнилові, має потім добратися до іншої точки у Львові громадським автомобільним транспортом. Це має бути теж синхронізовано з подальшим впровадженням е-квитка».

Зауважимо, що Львівщина стала першою в Україні областю, де на приміських та міжміських маршрутах запровадили електронну форму оплати. У всіх 1050 автобусах, обтяжених договорами з ОВА, встановили обладнання для безготівкової форми оплати за проїзд. Безготівкова оплата також діє на всіх маршрутах Львова. Tvoemisto.tv пояснювало, як вона працює та чим відрізняється у місті та області

Читайте також: Як планують розбудувати дороги на Львівщині. В агентсві відновлення назвали три проєкти

До слова, що стосується розвитку самої інфраструктури на Львівщині, то над декількома проєктами працює Служба відновлення та розвитку інфраструктури. Зокрема, є рішення щодо об’їзної Львова, щодо ділянки північної об’їзної та щодо західного обходу міста. Є готові проєкти та рішення по ремонту європейського та міжнародного значення, зокрема, дороги Львів – Рава-Руська, Львів – Краківець, Львів – Шегині. Більше тут.  

Нагадаємо, що «Медіа-хаб «Твоє місто» організовував публічну дискусію на тему «Львів як транспортний хаб: зручне місто для мешканців та швидкий шлях від/до кордону». На ній спільно з архітекторами, експертами з містобудування, інженерами, керівниками управлінь транспорту міста та області обговорили важливі візійні питання, що стосуються розвитку транспорту, архітектури, проєктування нових об’єктів забудови та загалом розвитку інфраструктури у Львові.

Софія Шавранська

________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!