ЛОР і ЛОВА розірвали меморандум про співпрацю з благодійним фондом скандального підприємця Гринкевича

1568 0
Гринкевича звинувачують в багатьох корупційних скандалах.
Фото зі сторінки Максима Козицького

Фото зі сторінки Максима Козицького

Львівська обласна рада розірвала меморандум про співпрацю з благодійним фондом «Hope.Ua», який належить Ігорю Гринкевичу. Останнього підозрюють в декількох корупційних скандалах. Про це повідомила пресслужба установи.

«Відповідно до цього документу, HOPE.UA зобовʼязувався відреставрувати одне з приміщень КЗ ЛОР «Журавненський будинок підтриманого проживання психоневрологічного типу». У ньому, шляхом реорганізації, мав бути створений обласний центр соціальної реабілітації дітей, де фахову допомогу мали б отримувати діти з посттравматичним стресовим розладом або з травмою війни. Реставраційно-ремонтні роботи на 70% мав профінансувати «HOPE.UA», який сподівався залучити для цього грант у розмірі 4 млн доларів від донора з Нідерландів», – йдеться у повідомленні.

Читайте також: «Не маю стосунку до протиправної діяльності», – Козицький відреагував на скандал із Гринкевичем

Згодом, після масових публікацій у ЗМІ про незаконну діяльність Гринкевича, Львівська облрада скерувала листа до зазначеного благодійного фонду, з проханням надати чіткий календарний план робіт, які фонд планує здійснити на об’єкті, проте відповіді так і не отримали. Зважаючи на цей факт та затримання Ігора Гринкевича меморандум вирішили розірвати. 

Керівник Львівської ОВА Максим Козицький також заявив про розірвання меморандуму та повторний перегляд усіх тендерів з компаніями Гринкевича.

Також зазначимо, що до Львівської облради звертались і депутати фракції «Голос», вимагаючи скасування тендерів, які виграли компанії Гринкевича, а також розірвання меморандуму про співпрацю з БФ «Hope.Ua».

Нагадаємо, що Міноборони України також розірвало укладені угоди з компаніями, які пов'язані з сім'єю Гринкевичів. Tvoemisto.tv розповідало про головні скандали навколо львівської сімʼї Гринкевичів. Детальніше про це читайте за посиланням.

Володимир Федорович

 ____________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!