Львівському бізнесмену Гринкевичу повідомили про підозру

1284 0
Злочинна організація під його керівництвом завдала збитків державі на майже мільярд гривень.
фото: дбр

фото: дбр

Державне бюро розслідувань повідомило підозру членам злочинної організації під керівництвом львівського бізнесмена Гринкевича, які завдали збитків державі на майже мільярд гривень. Про це повідомила пресслужба ДБР. 

Встановлено, що підприємець створив злочинну організацію для протиправного заволодіння бюджетними коштами. Він уклав договори з Міністерством оборони України на постачання неякісного військового одягу. Зокрема, компанії львівського бізнесмена уклали 23 договори на постачання Міністерству оборони одягу на понад 1,5 млрд грн.

Читайте також: У Міноборони заявили про розірвання договорів, укладених з компаніями Гринкевича 

До виконання оборонних замовлень були залучені підконтрольні бізнесмену підприємства, які раніше займались будівництвом та не мали належних виробничих, складських та інших потужностей для виготовлення та зберігання речового майна для потреб Міністерства оборони України. Згідно з проведеними експертизами, державі завдано шкоди на понад 934 мільйони гривень.

П’яти членам злочинної організації повідомили про підозру у створенні та участі у злочинній організації та у заволодінні чужим майном шляхом зловживання довірою (шахрайство), вчиненому в умовах воєнного стану, в особливо великих розмірах, злочинною організацією (ч. 5 ст. 190, ч. 1,2 ст. 255 КК України). Їх затримали та на даний час вирішують питання щодо обрання їм запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Санкції статей передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна.

Читайте такожє: У львівської сім'ї Гринкевичів та їхнього оточення виявили зброю, елітні авто та нерухомість

Слідчі ДБР встановлюють повне коло осіб причетних до кримінального правопорушення, у тому числі перевіряють інформацію відносно посадовців Міністерства оборони України.

Нагадаємо, львівський підприємець Ігор Гринкевич намагався дати хабар у розмірі 500 тисяч доларів керівнику слідчого управління та повернути арештоване у кримінальному провадженні майно. Після розголосу Львівська обласна рада та Львівська ОВА розірвала меморандум про співпрацю з благодійним фондом «Hope.Ua», який належить Ігорю Гринкевичу. Міноборони України також розірвало укладені угоди з компаніями, які пов'язані з сім'єю Гринкевичів. 

11 січня за ініціативи Державного бюро розслідувань арештовано майно сім’ї та підконтрольних кампаній львівського бізнесмена Гринкевича, більше читайте тут.

Також нещодавно Tvoemisto.tv розповіло про головні скандали навколо львівської сімʼї Гринкевичів. Детальніше читайте за посиланням

 

Юлія Кметик

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!