Київ

У Києві правоохоронці відкрили кримінальне провадження через намір ДСНС вирубати 1,5 га лісу

883 0
Держслужба хоче побудувати тут пожежне депо, яке ще 2010 року запланували до проведення "Євро-2012".
Фото умовне

Фото умовне

Правоохоронні органи відкрили кримінальне провадження щодо протиправної реєстрації та використання півтора гектарів Біличанського лісу, повідомляє «Рух Чесно» з посиланням на адміністрацію національного парку «Голосіївський».

За даними «Чесно», на цих територіях ДСНС планували вирубати ліс та побудувати пожежне депо.

«Підставою для звернення до правоохоронних органів став факт держреєстрації земельних ділянок у лісі, який, згідно з президентським указом від 1 травня 2014 року, має найвищий природоохоронний статус. Тут забороняється будь-яка діяльність, яка може погіршити стан навколишнього середовища», – пишуть вони.

Зараз у парку не вирубують дерева, але в разі фіксування протиправних дій, «вживатимуть відповідні заходи реагування», кажуть у нацпарку.

Читайте також: у Києві біля «Житомирської» невідомі підпиляли 200-річні здорові дуби

Зазначимо, щоб зупинити забудову лісу, кияни зареєстрували відповідну петицію. Вона вже набрала необхідну кількість голосів, мер Києва Віталій Кличко вже надав доручення заступнику голови КМДА Пантелеєву та заступнику голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень Оленичу, а також постійним комісіям Київської міської ради з питань архітектури, містобудування та земельних відносин і з питань екологічної політики розглянути петицію.

Нагадаємо, землю на вулиці Олевській під будівництво пожежного депо відвели незаконним рішенням Київради, що було ухвалене ще у 2010 році. При цьому ділянка так і не була забудована.

З того часу, завдяки боротьбі активістів у 2014 році і рішенню Київради був підписаний президентський указ і ліс отримав найвищий природоохоронний статус нацпарку. А два роки тому межі нацпарку вдалося нанести на кадастрову карту і ці ділянки по суті в середині території, яка є природно-заповідним фондом.

Раніше ми писали, суд повернув з приватної власності до складу Біличанського лісу землі вартістю 6 млн грн. 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!