Представники ЮНЕСКО прибули на місце ракетного удару у Львові

8194 0
Вони пообіцяли, що присвятять цьому випадку конференцію у Франції.
Фото:твоє місто

Фото:твоє місто

Представники організації ЮНЕСКО сьогодні, 8 липня, прибуле на місце ракетного удару у Львові, що стався 6 липня. Про це повідомили у пресслужбі ЛМР.

«Ми виїхали на місце атаки. Я показав руйнування, яких завдали ракети, випущені росіянами по Львову. Думаю, це без зайвих слів пояснює, як треба реагувати на вбивства, які чинять росіяни. Цей приклад вбивства в історичному ареалі має стати головним на всіх конференціях ЮНЕСКО. Ми поважаємо організацію, тому очікуємо реакцію, яка заслуговує на повагу, а не позицію, яку ще треба пояснювати і вчитись читати між рядками», – зазначив заступник міського голови Львова Анздрій Москаленко.

Читайте також: Буферна зона ЮНЕСКО. Що відомо про будинок у Львові, який потрапив під удар

За його словами, ЮНЕСКО пообіцяла присвятити цьому випадку головну конференцію у Франції і чітко заявити про тих, хто вчинив вбивства. Зазначимо,  міський голова Львова Андрій Садовий написав, що вчора в ЮНЕСКО засудили ракетні обстріли історичного центру Львова. От тільки назвати країну-терориста, яка здійснює ці обстріли вони не наважились. Більше того росія залишається членом виконавчого комітету організації. 

«Правосуддя працює так, що треба судити вбивцю, а не пістолет, розумієте? Вчора на місці трагедії зустрічався із десятками найкращих людей. От тільки представників організації, яка захищає історичну спадщину не зустрів. Вміння називати речі своїми іменами – це одна з ознак культури, яку ви маєте оберігати. Перегляньте свої цінності!», – наголосив мер.

Нагадаємо, під час нічної атаки у четвер, 6 липня, російська ракета влучила в багатоквартирний житловий будинок у Львові, постраждали 48 людей. 

Tvoemisto.tv побувало на місці події та поспілкувалося із постраждалими мешканцями. Детальніше про це читайте за посиланням.

Зокрема, у Львові на два дні спустили прапор міста в пам'ять про загиблих внаслідок нічної ракетної атаки рф. Також львів'ян та гостей міста закликають утриматись від проведення розважальних заходів.

Тут ми зібрали усю актуальну інформацію щодо наслідків вибухів у Львові.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!