Київ

Прокуратура оскаржила вирок Остапу Ступці за ДТП в Києві

807 0
Прокуратура вимагатиме суворішого покарання для актора

Прокуратура подала до суду апеляційну скаргу на вирок, яким актора Остапа Ступку засуджено до трьох років обмеження волі та позбавлено права керування транспортними засобами на 8 років за скоєння ДТП у Києві у стані алкогольного сп'яніння. Про це повідомила Київська міська прокуратура, пише УНН.

«Сьогодні подали апеляційну скаргу», – повідомили у пресслужбі прокуратури.

24 листопада Голосіївський райсуд столиці визнав винним актора Остапа Ступку в справі про ДТП у нетверезому стані. 

Народному артисту суд призначив покарання у вигляді обмеження волі на 3 роки та позбавив права керування на 8 років. Також з нього стягнуть близько 10 тисяч гривень, які пішли на експертизи.

Тобто актору упродовж трьох років потрібно буде виконувати суспільно-корисні роботи у визначених установах. Також зі Ступки хочуть стягнути близько 10 тисяч гривень, які були виділені на експертизи.

Водночас сам актор заявив, що вважає вирок надто суворим. Він сподівався, що суд постановить сплатити штраф. Тож захист також планує подавати апеляцію.

Тим часом поки вирок не набуде сили, в Ступки буде діяти міра запобіжного заходу: нічний домашній арешт з 00:00 до 05:00 ранку.

Нагадаємо, 4 квітня рухаючись по вул. І.Федорова у напрямку перехрестя з вул. К. Малевича, автомобіль, яким керував актор, виїхав на зустрічну смугу та скоїв наїзд на припаркований на вулиці Mitsubishi. Внаслідок ДТП чоловік, який перебував у легковику, отримав травми та був госпіталізований. Правоохоронці повідомили про підозру Остапу Ступці за фактом дорожньо-транспортної пригоди, вчиненої у стані алкогольного сп’яніння, що спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесне ушкодження.

___________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!