Процес беатифікації Андрея Шептицького завершується

2921 0
У завершальному процесії беатифікації Андрея Шептицького свій висновок мають зробити лікарі. Процес дослідження історичних документів завершився, – повідомив під час прес-конференції в Івано-Франківську глава УГКЦ Блаженніший Святослав (Шевчук).
Фото: patriyarkhat.org.ua, risu.org.ua, dyvensvit.org

Фото: patriyarkhat.org.ua, risu.org.ua, dyvensvit.org

За його словами, «процес звинувачення, виправдання та дослідження історичних документів», який тривав майже півстоліття, закінчився. Після того, як Папа Римський проголосив усьому світові геройські чесноти Шептицького, Католицька церква називає його Праведним митрополитом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Рік Шептицького. За крок до офіційної святості

«Тепер необхідно дослідити чудесне оздоровлення, яке зафіксовано і відбулося за молитвами митрополита Шептицького. Це чудо, яке було зафіксовано у США, було канонічно оформлено і вже має оцінку достовірності. Тепер будуть збиратись лікарі, які розглядатимуть медичну довідку та стан здоров’я до після оздоровлення. З’ясують, чи могли бути якісь природні причини, які не пов’язані з чудесним зціленням. Це досить прискіпливий і складний процес. Коли він завершиться, тоді ми можемо сказати, що процес беатифікації закінчився і будемо мати урочисте проголошення Блаженним митрополита Андрея Шептицького», – сказав Блаженніший Святослав.

Джерело: Укрінформ

Опублікувала Оксана Антонів


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!