Які зарплати у керівників дотованих комунальних підприємств Львова та що буде з Академією друкарства. Підсумки доби

914 0
Нині 28 лютого та 735 доба героїчного протистояння агресії рф.
Фото: Твоє місто

Фото: Твоє місто

Акцент дня: Мільйон та більше. заробітні плати керівників десяти найбільш дотованих комунальних підприємств Львова. Львів має близько 80 комунальних підприємств, частина з яких є збитковими. Tvoemisto.tv проаналізувало декларації керівників десяти найбільш дотованих підприємств, до яких депутати Львівської міськради раніше пропонували створити наглядові ради, аби дізнатися, яку заробітну плату вони отримали за 2022 рік.

Читайте також: Ексвійськкома Тіщенка таки позбавили повноважень депутата Львівської обради. Як зазначив в.о голови ЛОР, Олександру Тіщенку запропонували роботу в Києві.

Ситуація на фронті: За даними Генштабу (станом на 6:00), за добу відбулося 102 бойових зіткнення, найбільше на Новопавлівському та Авдіївському напрямках, відповідно 33 та 25. Українська авіація та підрозділи ракетних військ завдали ударів по 19 районах зосередження особового складу, озброєння і військової техніки противника. Уражено 2 артилерійських засобах, засіб протиповітряної оборони та 2 ворожі радіолокаційні станції.

Також підрозділами Повітряних Сил ЗСУ збито 2 винищувачі-бомбардувальники Су-34 та 4 розвідувальних БпЛА. Наприкінці минулої доби російські окупанти атакували Україну, застосувавши 10 БпЛА типу «Shahed». Силами протиповітряної оборони усі дрони знищено.

Читайте також: Яких спеціалістів шукають в українську армію. Перелік вакансій.

Та: Президент Франції Макрон допустив введення західних військ в Україну. Що відомо. Однак наразі немає єдиної думки серед союзників у цьому питанні.

Тема дня: «Ми маємо чим пишатися». Що буде з Академією друкарства і що кажуть у МОН. Українська академія друкарства (УАД) невдовзі відзначатиме 95-ліття. Щоправда, у Міністерстві освіти і науки вирішили приєднати заклад до Львівської політехніки в межах модернізації мережі вищих навчальних закладів. Що кажуть у МОН, чому колектив академії проти та які ще виші можуть потрапити під реорганізацію.

Читайте також: Як мене «покусали» бандерівці. Часу на пробудження, щоб стати повноцінним українцем більше немає. У цьому переконана авторка блогу психолог Тетяна Шевельова. Вона переїхала до Львова з Дніпра. І вже купила собі і дітям перші в житті вишиванки, бо зрозуміла їх цінність. Вона пишається, що є українкою. І це, за її словами, не хайп, а раптове усвідомлення.

Ключові події:

1. Європарламент проголосував за надання Україні пакета допомоги на 50 млрд євро. Програма передбачає надання їх впродовж 2024-2027 років.

Читайте також: У Варшаві розпочався великий протест фермерів. Що відомо. Фермери в Польщі та інших країнах вже кілька тижнів протестують, стверджуючи, що імпорт продовольства з України підриває їхню конкурентоздатність.

Та: Польська поліція затримала журналіста, який знімав про торгівлю між Польщею та рф. Правоохоронці утримували журналіста та оператора у комендатурі близько чотирьох годин. Також їх допитували польські спецслужби;

2. У Львові оголосили архітектурний конкурс на відновлення музею Шухевича. Визначення його переможців відбудеться 7-24 травня 2024 року.

Читайте також: В історичному ареалі Львова хочуть звести ЖК преміум-класу. Садового звинуватили у лобіюванні інтересів забудовника. Як повідомила завідувачка кафедри Львівської національної академії мистецтв Олеся Дацко, цей детальний план – це просто «неприхований лобізм, який порушує права і несе загрози, зокрема, техногенні».

Також біля «Любінського Сяйва» планують облаштувати новий мікрорайон.

Та: До історичного будинку, в якому живе Кличко, зробили прибудову. Це не збентежило ані власників бізнесу, ані мера;

3. У Львові та околицях зафіксували 44 незаконно приватизовані ділянки. Усі вони розташовані в межах червоних ліній проєктованої дороги Вернадського.

Читайте також: У Львові відновлять роботу чотирьох автобусних маршрутів, які обслуговуватимуть нові перевізники. Йдеться про маршрути №12, №30 та №48, які обслуговуватиме ТзОВ «Епітранс» та маршрут №57 – ТзОВ «Транс-Сіті». Автобуси запрацюють навесні цього року.

Та: Львів’яни скаржаться, що оплата в громадському транспорті більша за встановлений тариф. Що відомо. Tvoemisto.tv двічі зверталось за коментарем до пресслужби ЛКП Львівавтодор, проте наразі відповіді так і не отримало;

4. Глава УГКЦ розпочав беатифікацію Любомира Гузара. Невдовзі патріарх може стати блаженним. Проголошення відбулося під час подячного молебню з нагоди завершення Року патріарха Любомира.

Читайте також: У Львові таки реорганізували Будинок вчителя. Що відомо. Приміщення Будинку вчителя передадуть Малій академії наук для сприяння розвитку талановитої молоді.

Та: У Львові реконструюють будівлю під Центр дитячої творчості. У рядянські часи тут був дитячий садок;

5. Ведмежий притулок на Львівщині відкриє новий туристичний сезон. Наразі тут 28 ведмедів, яких врятували із поганих місць проживання.

Читайте також: На озеро у Стрийському парку повернулися лебеді. Птахи зимували у міському еколого-натуралістичному центрі, який адаптований до тривалого проживання пернатих.

Слава Україні. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!