Політична реклама

Протягом березня у Львові подорожчали хлібопродукти та медичні послуги

1092 0
У березні 2013 року на споживчому ринку України та Львівської області не спостерігалось значних змін споживчих цін. За три місяці 2013 року приріст споживчих цін (тарифів) в Україні становив 0,1%, у Львівській області – 0,2%.

У Львові у березні 2013 року порівняно з лютим 2013 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої знизились на 0,1%, - повідомляє Головне управління статистики у Львівській області.

На зниження споживчих цін найбільше вплинуло подешевіння м’яса та м’ясопродуктів (на 0,7%). На овочі ціни зменшились загалом на 0,2% за рахунок подешевіння огірків та помідорів закритого грунту, грибів. Проте, дорожчими були: картопля – на 1,1%, капуста білокачанна – на 1,5%, буряк – на 3,8%, перець солодкий, гарбузи – на 5,5%.

Знизились ціни на окремі молочні продукти: молоко на 0,3%, сиркова маса – на 0,6%. Суттєво знизились ціни на яйця – на 4,3%. Риба та рибопродукти також подешевіли загалом на 0,1%.

З олії та жирів на 2,1% подешевіли спреди, на 0,2% – маргарин. Проте, подорожчали олія оливкова – на 1,9%, соняшникова – на 0,5%.

Продовжували знижуватись ціни на цукор – загалом на 1,6% за місяць. Зросли ціни на хліб: на 1,2% – пшеничний з борошна в/г, на 1% – житній, житньо-пшеничний, на 0,6% – пшеничний з борошна 1г, на 1,6% – хліб заварний, батони. З хлібопродуктів піднялись ціни на здобні вироби – на 3,1%, вафлі – на 1,3%, в межах 0,2% – 2,6% на крупи перлові, ячні, манні, пшоно, пластівці вівсяні, рис.

З фруктів на 3,4% подешевіли цитрусові, на 1,9% – сухофрукти. Проте, подорожчали: банани – на 5%, виноград – на 4%, яблука – на 1,6%.

З безалкогольних напоїв найбільше зросли ціни на воду питну – на 1,9%, каву – на 0,6%, чай – на 0,4%.

Алкогольні напої подорожчали у середньому на 0,6%, тютюнові вироби – на 1,7%.

Тарифи на житлово-комунальні послуги залишились на рівні попереднього місяця.

У галузі охорони здоров’я зросла вартість фармацевтичної продукції середньому на 0,9%. Медичні послуги подорожчали на 1,4% за рахунок консультативних послуг, які подорожчали на 3,8%, стоматологічних – на 1,2%.

У сфері транспорту ціни на паливо зросли на 0,5%, проте газ скраплений для автомобілів подешевів на 0,4%. З транспортних послуг зросла вартість квитків на міжміський поїзд на 4,3%.

У галузі освіти на 0,8% подорожчала батьківська плата за відвідування дошкільних закладів і на 0,6% – навчання на курсах.

З різних товарів та послуг на 0,7% зросли ціни на послуги перукарень, на 1% – товари для подорожей.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!