Росіє має припинити напад на Україну. Генасамблея ООН ухвалила резолюцію

5299 0
За проголосувало 141 держава, проти – 5, утрималося – 35.
Фото: Рубрика

Фото: Рубрика

Генеральна Асамблея ООН сьогодні ввечері, 2 березня, прийняла історичну резолюцію із засудженням російської агресії проти України. Про це йдеться в резолюціїї ООН.

Читайте також: «НАТО боїться третьої світової війни, яка вже почалася». Українська активістка дорікнула прем’єру Британії

Зокрема, резолюція вимагає в Росії припинити напад на Україну та вивести свої війська з її території.

Документ отримав значну підтримку: за проголосувала 141 держава, проти – 5 (Росія, Білорусь, Сирія, КНДР, Ерітрея), 35 утрималися (серед них Китай, Індія, ПАР, Казахстан, Пакистан, Іран, Ірак, Куба, ЦАР).

Після голосування його результати зустріли бурхливі овації.

Так, резолюція містить вимогу до Росії негайно припинити вогонь і вивести всі збройні сили з території України в її міжнародно визнаних кордонах.

Співавторами документа виступили 95 держав.

Читайте також: Росія спланувала наступ ще в січні. Українські військові отримали докази 

Нагадаємо, що прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький заявив, що ЄС має розробити план відбудови України після війни на 100 млрд євро коштом Євросоюзу.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!